Hrvatska boksačka reprezentacija osvojila tri medalje na 43. Chemiepokalu u Halleu

Hrvatska boksačka reprezentacija osvojila tri medalje na 43. Chemiepokalu u Halleu

Foto: HBS

Najbolji hrvatski superteškaš Filip Hrgović osvojio je zlato, srebrom se okitio poluteškaški olimpijac Hrvoje Sep, a teškaš Alen Babić u debitantskom nastupu za reprezentaciju osvojio je broncu.

Hrgović je u finalnom dvoboju tehničkim nokautom u trećoj rundi svladao Rusa Andreja Afonina koji je prethodno dva puta bio u nokdaunu. Blizu zlatne medalje bio je i Hrvoje Sep, no u finalnom dvoboju bodovni su suci podijeljenom odlukom prednost dali njemačkom poluteškašu Sergeu Michelu. Uslijedio je povijesni presedan i priznanje organizatora da suci nisu bili u pravu jer je Sep kao poraženi dobio nagradu za najboljeg boksača turnira.
Hrvatskom prvaku u teškoj kategoriji Alenu Babiću nakon sasvim izjednačene polufinalne borbe protiv Rusa Sadama Magomedova pripala je bronca. Na vjerojatno najspektakularnijoj borbi večeri, ruski boksač pobijedio je podijeljenom odlukom sudaca, a ponajprije zahvaljujući iskustvu. Magomedov iza sebe ima više od 200 mečeva, dok ih Babić nije skupio ni 40. Nastup na Chemiepokalu mu je bio prvi na međunarodnoj sceni.

U njemačkom Halleu boksao je i Marko Zeljko, hrvatski prvak u velter kategoriji (-69 kg) iz BK Gladijator. U četvrtfinalu bodovno je izgubio od Nijemca Arajika Marutjana koji je osvojio srebrnu medalju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.