10 GODINA OD VELIKE POBJEDE NAD ŠPANJOLCIMA: Marko Tomas razočarao Španjolce s zvukom sirene

10 GODINA OD VELIKE POBJEDE NAD ŠPANJOLCIMA: Marko Tomas razočarao Španjolce s zvukom sirene

Tomasova 'trica' u posljednjoj sekundi za pobjedu nad Španjolskom; EuroBasket 2007. / screenshot youtube.com

Hrvatski košarkaši danas u 16:45 igraju pretposljednju utakmicu u skupinama protiv vrlo dobro poznatih nam Španjolaca. Uoči tog dvoboja prisjećamo se pobjede nad Španjolcima od koje je prošlo točno 10 godina.

Tog 5. rujna 2007. godine, Marko Tomas je 3.1 sekunde do kraja zabio ‘tricu’ kojom su Hrvati upisali 85:84 pobjedu i završili na prvom mjestu skupine.

”Osveta za poraz protiv Španjolaca i sudaca na EuroBasketu 2005.!!”

Pobjeda ostvarena na današnji dan prije 10 godina, bila je djelomična osveta Hrvata za poraz od Španjolaca na Eurobasketu 2005. godine. Naime, u tom četvrtfinalu, Hrvatska je poražena iako je prema mnogima bila puno bolja, ali suci te utakmice malo su više bili priklonjeni Španjolcima.

Ujedno ta pobjeda je smatrana jednim od najvećih preokreta na tom Eurobasket. Hrvati su gubili 50:40 na poluvremenu, malo posložili obranu pa se vratili. Opet su gubili 58:50, kad su napravili seriju 10:2 i izjednačili na 60:60. Do kraja neizvjesnu utakmicu zapečatio je već spomenuti Marko Tomas i razveselio cijelu Hrvatsku.

Danas dečkima želimo istu sreću, istu želju, borbenost i na kraju krajeva isti rezultat. Doduše, može biti i manje drame, bitno da je pobjeda na našoj strani.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.