Daria Obratov iz trećeg pokušaja napokon došla do norme na ZOI

Daria Obratov iz trećeg pokušaja napokon došla do norme na ZOI

Dariji su dvaput Olimpijske igre izmaknule za samo jedno mjesto, ovoga puta ostvarila joj se dugogodišnja želja i naplatila je sve godine treninga.

foto: facebook HOO

Nove odlične vijesti stižu nam iz sjedišta Međunarodne sanjkaške federacije (FIL). Naime u Hrvatski olimpijski odbor (HOO) stigla je službena potvrda olimpijske norme za ZOI u Pyeongchangu za našu najbolju sanjkašicu Dariju Obratov.

Daria je apsolventica zagrebačkog Kineziološkog fakulteta (rođenu 12. prosinca 1989. u Splitu), a od ulaska u kvotu od 30 olimpijki dijelila su samo dva mjesta na ljestvici kvalifikantica za Koreju. Preraspodjelom kvota, napokon je, u trećem pokušaju uspjela izboriti nastup na olimpijadi. U dva prethodna pokušaja, za Vancouver 2010. i Soči 2014., bila je prva ispod crte, a sada joj se sreća osmjehnula.

Tijekom olimpijskih kvalifikacija hrvatska je sanjkašica ostala bez trenera, Amerikanac Duncan Kennedy zbog zdravstvenih se problema morao vratiti kući. S obzirom da Hrvatska nema niti jednu bob ili sanjkašku stazu, trenirala je sa njemačkoj reprezentacijom. Već se naviknula biti sama svoj trener, sama servisirati i održavati sanjke, a, kako kaže, tako će biti i tijekom nastupa u Pyeongchangu.

Tako se hrvatska kvota olimpijaca nakon izborene norme dvosjeda i četverosjeda u bobu pojačala za još jednog vrijednog člana u za nas egzotičnom sportu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.