13. mjesto juniorki i 16. juniora na EP u krosu

13. mjesto juniorki i 16. juniora na EP u krosu

Sandra Šrut ostvarila je najbolji rezultat od hrvatskih predstavnika.

U nizozemskog gradu Tilburgu održano je proteklog vikenda Europsko prvenstvo u krosu, a hrvatsku reprezentaciju predstavljalo je devet natjecatelja u juniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji.

Juniorke su trčale 4300 metara, a u iznimno teškim uvjetima najviše je pružila Sandra Šrut koja je kao 28. prošla ciljem s vremenom 14:28. 13 sekundi sporija bila je Katarina Vukančić što joj je donijelo 45. mjesto, potom su slijedile Leonarda Farkaš 74. i Paula Rakijašić 79. U ekipnom natjecanju cure su zauzele 13. poziciju.

“Europsko prvenstvo u krosu je bilo moje prvo veliko natjecanje takvog tipa i zadovoljna sam svojim i pogotovo rezultatima cijele ekipe. Moram posebno pohvaliti cure iz ekipe: Sandru Šrut, Katarinu Vukančić i Paulu Rakijašić i svaka čast dečkima također.

S obzirom da je padala kiša tako je i staza postala zahtjevnija. Bilo je blata, lokvi, prepreka, uzbrdica, nizbrdica… Staza je bila teška, ali zabavna. Mislim da su takvi “loši” uvjeti za nas zapravo prednost. Iskusili smo već i gore blato od ovoga na trci i treniramo u svim uvjetima tako da nas to nije iznenadilo i dobro smo se snašli.

Drugačiji je osjećaj trčati u hrvatskom dresu, jednostavno moraš dati sve od sebe, kad predstavljaš svoju zemlju više ni blatno ni kiša ni bilo koje druge prepreke ne predstavljaju problem.” – rekla nam je nakon lijepog iskustva Leonarda Farkaš.

Juniori su trčali dva kilometra dužu stazu dužine 6300 metara. Karlo Ciban stigao je 73. na cilj s vremenom 19:50, Zlatko Kožuhar bio je 93., a Lovro Nedeljković dva mjesta iza njega. Četvrti trkač Tomislav Novosel nije završio utrku. Ekipno su se dečki plasirali na 16. mjesto.

Jedini hrvatski predstavnik u utrci mlađih seniora bio je Petar Bratulić, a on je stazu od 8300 metara pretrčao za 36:25 minuta što mu je bilo dovoljno za 85. mjesto.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.