U Apatinu je završilo 17. IBC europsko kuglačko prvenstvo za slijepe i slabovidne

EP: Hrvatska reprezentacija u kuglanju osvojila šest zlata, tri srebra i tri bronce

EP: Hrvatska reprezentacija u kuglanju osvojila šest zlata, tri srebra i tri bronce

Posljednjeg dana natjecanja na 17. IBCA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne, koje se održavalo u srpskom Apatinu, postignuta su sjajna ostvarenja hrvatskih reprezentativaca...

Jučer su održana finala u B2 i B3 za kuglačice i kuglače koji su se u kvalifikacijama plasirali među prvih osam u svojim kategorijama.

U kategoriji B3 žene nastupila je Ruža Markešić. Markešić je iz kvalifikacija imala prvi rezultat od 759 srušenih čunjeva, no u finalnom bacanju discipline singl srušila je 749 te zbog manjeg broja srušenih devetki 8:12 u odnosu na Rumunjku Claudiu Boantu osvojila  srebrnu medalju. No, ipak u disciplini pojedinačno 2×120 hitaca s ukupno srušenih 1508 čunjeva te novim europskim rekordom zasluženo je osvojila zlato.

Hrvatski reprezentativac Villiam Jelušić u kategoriji B2 u kvalifikacijama imao je 699 srušenih čunjeva te se plasirao sa šestim rezultatom u finale discipline pojedinačno. U finalu je srušio 715 čunjeva i što mu je donijelo  broncu.

Sumirajući nastup na ovom turniru hrvatske kuglačice i kuglači vraćaju  se iz Apatina sa šest zlata, tri srebra i tri bronce. Ženska reprezentacija osvojila je zlato s novim europskim rekordom te broncom muške reprezentacije.

U mješovitim parovima Ruža Markešić i Zlatko Vučenović osvojili su zlatnu medalju, dok su parovi Petra Deša i Stjepan Đunđek te Nermina Mehulić i Darko Sarapa osvojili srebra u svojim kategorijama oštećenja vida.

U finalu B1 Petra Deša u disciplini singl osvojila je zlatnu medalju popravivši svoj europski rekord. U disciplini individual Deša  je osvojila  još jedno zlato s novim europskim rekordom od 1304 čunja. U kategoriji B2 singl Željka Peška osvojila je zlatnu medalju. Stjepan Đunđek u kategoriji B1 singl osvojio je broncu.

Pridodamo li tome jučerašnje zlato i srebro Ruže Markešić te broncu Villiama Jelušića, Hrvatska je na ovom prvenstvu osvojila sveukupno dvanaest medalja.

Svečani doček naših medaljaša bit će u utorak, 6. lipnja u 12 sati na tiskovnoj konferenciji u Sportskom savezu grada Zagreba.

foto: HPO

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.