18 medalja za Hrvatsku na EP u Nanbudu

18 medalja za Hrvatsku na EP u Nanbudu

Petar Jakopec i Doris Babić kombinirano su osvojili osam medalja.

Hrvatski borci osvojili su ogromnih 18 medalja na Europskom prvenstvu u Nanbudu koje se održavalo u francuskom glavnom gradu Parizu.

Već nakon prvog dana natjecanja, hrvatski su reprezentativci osvojili 12 medalja. U muškoj apsolutnoj kategoriji hrvatski predstavnici odnijeli su sva tri odličja: Petar Jakopec – zlato, Mihael Župančić – srebro, Josip Crnković – bronca. Doris Babić, Gabriela Redžić i Dorotea Župančić osvojile su ekipno srebrnu medalju. Ekipno muški, broncu su osvojili Petar Jakopec, Petar Marković, Matej Krnjić, Mihael Župančić i Josip Crnković.

Doris Babić je u kategoriji juniorki osvojila 2. mjesto u katama i 1.mjesto u borbama (ju randori) te ekipno u katama 2. mjesto i ekipno u borbama 2. mjesto. Petar Jakopec osvojio je u kategoriji seniori do 84 kg 3. mjesto u borbama (ju randori), a u apsolutnoj kategoriji 1. mjesto u ju randoriju te u kategoriji seniora ekipno 3. mjesto u katama i ju randoriju.

Za Europsko nanbudo prvenstvo hrvatsku reprezentaciju pripremao je izbornik Leo Rafolt, instruktor i dugogodišnji međunarodni promotor nanbuda.

Nanbudo je relativno nova borilačka vještina japanskog podrijetla. Osnovao ju je Yoshinao Nanbu 1978. godine. Ima mnogo korijena u japanskim borilačkim vještinama aikidu, karateu i judu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.