18. Rally Poreč 2017: Posada Šebalj – Golub očekivano u vodstvu

18. Rally Poreč 2017: Posada Šebalj – Golub očekivano u vodstvu

U Poreč su stigle 43 posade iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Mađarske i Tajvana.

foto: http://rallyporec.wixsite.com/rallyporec

Nakon prvog dana 18. Rallyja Poreč i odvožena tri brzinska ispita, očekivano vodi posada Juraj ŠebaljKarlo Golub (AKK Sveta Nedjelja). U vrlo atraktivnom Hyundaiu i20 R5 stvorili su prednost od 19.3 sekunde ispred drugoplasiranih Janosa SzilagyiaAlexandre Varadi (AK Delta Sport, Mitsubishi Lancer EVO IX). Treće mjesto prvog dana te ujedno najbrže vrijeme u konkurenciji vozila s dva pogona ostvarila je slovenska posada Daniele TraniSara Zlatič (ŠKD Topmotors Racing, Peugeot 206 RC), uz ukupni zaostatak od 24.9 sekundi. Slijede Nikola DobrilaTomislav Pospiš (AK Delta sport/AKK Sveta Nedelja, Honda Civic Type R), Marko GrossiIgor Puž (AK Ajdovščina motorsport/AK Opatija motorsport, Citroen C2 R2 Max), Ivan PavlovićKristian Šaina (AK Rijeka/AK Opatija, Renault Clio).

U Poreč su stigle 43 posade iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Mađarske i Tajvana. Najveći tragičari bili su Daiwei Yein i Tsungyu Hsieh. Iako su stigli iz dalekog Tajvana, a kako bi se okušali na skliskim istarskim prometnicama, svoj su nastup okončali još prije službenog starta, na shakedownu u Tarskoj vali.

Prvog dana vozila su se tri brzinska ispita. Nakon tri kruga u okolici Tara, posade su dvaput vozile atraktivni prolog na glavnom gradskom parkiralištu u Partizanskoj ulici u Poreču. Subotnji program donosi još devet brzinskih ispita porečkim zaleđem. Prvi, BI Tinjan starta u 8:46. Slijede prolasci Kanfanarom te u poslijepodnevnim satima Mugebom i Žbandajem. Prva posada očekuje se na ciljnoj rampi na parkiralištu u Partizanskoj ulici u 18:30.

Organizator rallyja je AK Poreč Motorsport, u suorganizaciji s AK Skok Racing uz pokroviteljstvo grada Poreča.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.