18. Rally Poreč od 3. do 4. studenog

18. Rally Poreč od 3. do 4. studenog

Na službenoj listi prijava za 18. Rally Poreč 2017. nalaze se 53 posade iz pet zemalja. Predvode ih prošlogodišnji pobjednici Juraj Šebalj i Karlo Golub

foto: http://rally-croatia.com/hr/

Na službenoj listi prijava za 18. Rally Poreč 2017. nalaze se 53 posade iz pet zemalja. Predvode ih prošlogodišnji pobjednici Juraj Šebalj i Karlo Golub koji će na svojem Hyundaiju i20 R5 imati startni broj 1. Natjecanje će se održati 3. i 4. studenog u gradu Poreču i okolici. Svečani start na rasporedu je u petak, 3. studenog na središnjem gradskom parkiralištu u porečkoj Partizanskoj ulici, gdje će se u večernjim satima voziti i atraktivni brzinski ispit.

Predsjednik organizacijskog odbora Edi Milokanović naglasio je da je koncept natjecanja isti kao i prije godinu dana: „Rally smo prekopirali od prošle godine jer je bio odlično odrađen i prihvaćen od strane publike, odnosno natjecatelja. S 12 brzinskih ispita dugačkih 90 kilometara nije ni predugačak, niti prekratak. Najatraktivniji brzinski ispit je Tar, nije tehnički najzahtjevniji, ali je pregledan i dostupan publici koja u krugu može vidjeti 5 ili 6 automobila. Tehnički zahtjevan brzinac je Žbandaj jer je cesta uska s puno šodera“.

Veliku podršku organizator natjecanja ima od Grada Poreča, čija zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović objašnjava zašto je natjecanje važno za grad: „Već 18. put ovaj se rally održava u Poreču, što znači da sudionici dolaze u naš grad i zadržavaju se ovdje. Grad Poreč na ovaj način nastoji produžiti turističku sezonu. Ako se 18 puta nešto dogodi u istom gradu, onda za to postoji razlog. Neka imena se ponavljaju i to znači da imamo određeni broj vozača koji se rado vraćaju u Poreč“.

Uz tri brzinska ispita koja će se voziti u petak, subotnji program donosi još devet brzinaca. Prvi je na rasporedu u 8:46 između Svetog Ivana i Tinjana. U prijepodnevnom krugu vozit će se još BI Kanfanar, dok će posade poslijepodne prolaziti brzincima Mugeba i Žbandaj. Cilj natjecanja Rally Poreč na rasporedu je u subotu, 4. studenog u 18:30 na mjestu s kojeg će sve krenuti – parkiralištu u Partizanskoj ulici u Poreču.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.