Damjan Rudež: Poraz od Senegala treba što prije zaboraviti, arhivirati i okrenuti se Grčkoj

Damjan Rudež: Poraz od Senegala treba što prije zaboraviti, arhivirati i okrenuti se Grčkoj

- Ovo je Svjetsko prvenstvo, protiv svake ekipe moraš biti maksimalno spreman svih 40 minuta, rekao je Rudež

Damjan Rudež/Foto Saša Trifunovski

Nakon trilera protiv Filipina i pobjede u produžetku, Hrvatska je protiv Senegala platila danak lošoj igri protiv objektivno slabijeg protivnika. Senegal je preuzeo vodstvo u prvoj četvrtini i nije ga više ispuštao do kraja utakmice.

– Znali smo da su atletska momčad i da napadaju skok. Pogodili su neke teške šuteve i odvojili se, a mi smo potrošili puno energije pokušavajući se vratiti u utakmicu. Na kraju je bilo gusto. Ovaj poraz treba što prije zaboraviti, arhivirati i okrenuti se Grčkoj, rekao je Damjan Rudež nakon utakmice.

– Ovo je Svjetsko prvenstvo, protiv svake ekipe moraš biti maksimalno spreman svih 40 minuta. Nitko nije ovdje za podcijeniti, svi igraju košarku. Mi smo to dobro znali i evo Senegal je uspio zasluženo pobijediti, dodao je Senegal.

Ako se sve znalo pitanje je gdje je reprezentacija zakazala.

– U drugom dijelu kada smo stizali rezutlat povećali smo agresivnost koja je nedostajala u prvom poluvremenu. Oni su atletska momačd, teško je igrati protiv njih. Nisu za podcijeniti i omalovažavati. I meni je bilo jasno kada sam promašio otvoreni šut za tri poena kakav će biti dan. Svi mi pucamo da zabijemo, ali nekad uđe, nekad ne. Nadam se da će biti više sreće u drugim utakmicama, ustvrdio je Rudež.

U utorak je na rasporedu dan odmora, a onda slijedi ogled protiv Grčke u srijedu od 20 sati.

– Dobro će nam doći slobodan dan da se rekuperiramo i pripremimo za utakmicu s Grčkom koja će biti jedna od najtežih dosad. Oni su fanatastična momčad protiv koje smo igrali na turniru u Francuskoj gdje nisu bili u punom sastavu. To je sjajna ekipa s odličnim igračima i ta utakmica zahtijeva jako dobru pripremi. Dan odmora će nam jako dobro doći, zaključio je Damjan Rudež.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.