26. Rally Opatija 2017

26. Rally Opatija 2017

Photo: Rally Opatija 2017

Mjesec svibanj donosi nam novo uzbudljivo Prvenstvo Hrvatske u Rallyju. Prvenstvo se održava 5. i 6. svibnja u Opatiji, te okuplja gotovo devedeset posada, od kojih čak šest bi trebalo nastupiti u automobilima klase R5 s najjačim bolidima kojima je dopušteno natjecanje u nacionalnim prvenstvima.

Popularnost ovog natjecanja pokazuje i prošlogodišnji broj natjecatelja koji se popeo na visoku brojku od 109 posada. Prvi dan natjecanja obuhvaća brzinske ispite Breza koji je na rasporedu u večernjim satima. Vozit će se tri kruga brzinskim ispitima Šušnjevica, Boljun i Učka. Pred posadama je 392 kilometara, od čega 89 km otpada na brzinske staze. Maksimalna koncentracija bit će ključan čimbenik u svladavanju brojnih prijevoja, skokova i zavoja pod šljunkom.

Trenutačno vodeća posada u Prvenstvu Hrvatske je AKK Sveta Nedjelja, Juraj Šebalj i Karlo Golub. Drugo mjesto drže članovi AK Delta Sport, Krisztian Hidega i Istvan Kereka, dok se na trećoj poziciji nalaze Thomas Hrvatin i Marko Stiperski iz AK Opatija Motorsport.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.