28 medalja za hrvatske skakače u vodu na Alpe Adria natjecanju

28 medalja za hrvatske skakače u vodu na Alpe Adria natjecanju

Hrvatska je bila najuspješnija nacija na natjecanju.

Od 7. do 9. prosinca, u Trstu je održano 1. kolo Alpe Adria natjecanja na kojem su sudjelovali hrvatski klubovi KSV Arno, KSV Medveščak, KSV Nemo, KSV Zadar i KSV Primorje 2010.

Hrvatski natjecatelji osvojili su najviše odličja, a hrvatska reprezentacija dobila je i svoje prve članove u novoj sezoni – DAVID LEDINSKI (junior B, KSV Nemo – norma za Europsko juniorsko prvenstvo), MATEJ NEVEŠĆANIN (kadet C, KSV Zadar) i VITO KRILIĆ (kadet D, KSV Medveščak) koji su dominirali u svojim kategorijama te daleko iznad konkurencije osvojili po dvije zlatne medalje.

U kategoriji najmlađih limača zlatnu medalju osvojio je LOVRO ŠTAMBAK (KSV Medveščak), srebrnu GINO LONGIN (KSV Arno) te brončanu PATRIK SAMARDŽIJA (KSV Zadar). Kod djevojčica najuspješnija je bila MARIJA MAGAŠ (KSV Arno) sa osvojenom srebrnom medaljom.

U kategoriji kadeta D odličan je bio i MIKULA MIOČIĆ (KSV Zadar) sa osvojenom srebrnom medaljom s daske 3m i brončanom s daske 1m.

U kategoriji kadeta C, JAN MUFIĆ (KSV Medveščak) osvojio je srebro s daske 3m i broncu s daske 1m, dok se srebrom s daske 1m okitio MARKO HULJEV (KSV Zadar).

Kod djevojčica C najuspješnija je bila LORA MAGAŠ (KSV Zadar) s dvije zlatne medalje i vrlo blizu norme HSSV-u. Iza nje s daske 1m plasirala se MATILDA ŠRBEC (KSV Nemo), a s daske 3m JURJA BEGANOVIĆ (KSV Nemo). Brončanu medalju s daske 1m osvojila je HANA OŽANIĆ (KSV Medveščak).

U kategoriji juniorki B dvije zlatne medalje osvojila je BRUNA HULJEV (KSV Zadar) kojoj je norma HSSV-u izmakla za samo 2 boda. Njezin klupski kolega DIEGO BAJLO oko vrata je objesio srebro i broncu.

U starijoj kategoriji juniora A zlato i srebro osvojio je DOMINIK PAVELIĆ (KSV Nemo), a srebrni s daske 1m bio je i SVEN VALE (KSV Primorje 2010). Kod djevojaka A srebro je osvojila i DOLORES ŠUŠA (Primorje 2010).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.