Matej Delač umjesto hrvatskog u BiH dresu?!

Matej Delač umjesto hrvatskog u BiH dresu?!

Velika je vjerojatnost kako će Matej Delač doskora zaigrati za reprezentaciju BiH...

Matej Delač/Foto: Uefa.com

Sjećate li se vremena kad je Matej Delač bio jedan od najvećih hrvatskih (nogometnih) talenata? Njegov je rapidni uzlet krenuo kad je kao ‘golobradi’ šesnaestogodišnjak beskompromisno obranio penal Davor Vugrincu, a brzo je uslijedila golema medijska ekspozicija i naposljetku transfer u londonski Chelsea.

Jose Mourinho odmah ga je preusmjerio na posudbu u Nizozemsku, no u Vitesseu nije igrao pa je sljedeće sezone prešao u Češke Budejovice. No, sreća ga ni tamo nije pratila – odigrao je tek jednu službenu utakmicu u kojoj je, kakvog li peha, primio čak četiri pogotka te se 2012. odlučio okušati u Portugalu.

Bio je to posljednji klub u kojemu nije uspio dobiti prigodu – preporodio se u svom prvom odlasku u Sarajevo, nakon čega se okušao i u Arlesu i Vojvodini, a krajem veljače ove godine vratio se u Sarajevo i napokon neprikosnoveno ugrabio svoje mjesto među vratnicama.

Serija dobrih nastupa i podsjećanje na onu negdašnju formu iz zaprešićkog Intera bili su uzrokom sve češćih priča o eventualnom pozivu u nacionalnu selekciju, no ne onu Hrvatsku – riječ je o reprezentaciji BiH!

“Ovdje je dosta toga novo, organizacija je bolja nego prošle godine, novi je trener… Mogu kazati kako Sarajevo svakim danom sve više napreduje”, komentirao je 22-godišnji vratar situaciju u svom sadašnjem klubu.

Delač je podrijetlom iz BiH, prošao je kroz apsolutno sve hrvatske mlađe uzraste, a Slaven Bilić nekoliko ga je puta pozvao i u seniorsku selekciju, obično kao ‘popunu’ umjesto nekog ozlijeđenog igrača. Moglo bi se sada vrlo lako dogoditi da perspektivni golman na koncu odjene dres zemlje u kojoj je rođen.

“Rođen sam u Bosni i Hercegovini i bila bi mi velika čast igrati za BiH. Ako stigne poziv, naravno da ću se odazvati”, otkrio je Matej te potvrdio tamošnje medijske spekulacije kako bi, nakon svega, mogao umjesto u kockastom dresu, nastupati za – zmajeve.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.