5. kolo AXA Kupa – MTB Kup Istarske Županije u Vallelungi

5. kolo AXA Kupa – MTB Kup Istarske Županije u Vallelungi

Foto: Branko Petrović

Subotnje popodne nadomak pulske arene na području bivše vojarne Vallelunga bilo je prizorište 5. kola AXA Kupa-MTB Kupa Istre koji je ujedno vrijedio kao prvenstvo Istre za 2016. godinu. Veliki broj vozača se stoga došlo ‘boriti’ za osvajanje titule najboljeg mtb vozača ili vozačice u Istri pa je stoga i nadmetanje na stazi bilo na vrhuncu.

Foto:Branko Petrović

Foto:Branko Petrović

Staza dužine oko 3,5 kilometara koju su pripremili članovi Bike Spirita jako je dinamična za vožnju, a toplo vrijeme i suh teren pridodali su još malo na težini utrke. Veliki broj tehničkih problema na biciklima nije zaustavio vozače ka ostvarenju cilja. Osim istarskih vozača utrka je bilo otvorena za sve sudionike pa je stoga na startu bilo i vozača iz Slovenije, Italije i Češke, osim naravno vozača iz drugih dijelova Hrvatske, što je znak dobrog prihvaćanja kupa u okruženju.

Kao posebnost istaknula se utrka najmlađih na guralicama koji su dodatno zagrijali publiku prije proglašenja najuspješnijih vozača dana.

U najmlađoj kategoriji U7 Dario Orbanić bio je brži od Rene Curića, Luka Privrat (KBBXS Adrenalina) je pobjednik ispred slovenca Aljaža Korošca (KK Završnica) i Jakova Unukića (KBBXS Adrenalina), a Tino Majcan (BK MTB Istra Pazin) 4. ukupno zauzeo je 3. mjesto postolja za prvenstvo Istre u kategoriji U9, dok u starijoj U11 Leon Privart (KBBXS Adrenalina) odnosi prvo mjesto pred Ninom Majcanom (BK MTB Istra Pazin) i Markom Turčićem (BBK Grožnjan) što je i poreda prvenstva Istre.

U drugoj utrci dana AXA kupa nastupio je veći broj sudionika ali je ukupno najbrži bio mladi “skakač” Sandi Bažon ispred Martina Čotara i Matka Grujića. Martin Čotar (BBK Grožnjan) bio je najbrži u kategoriji Master A, Drago Bonas u kategoriji Master B dok je Valter Kliba (KBBXS Adrenalina) bio brži od konkurencije u kategoriji Master C.

Foto:Branko Petrović

Foto:Branko Petrović

U kategoriji Sport je pobjedu odnio Vedran Agatić, dok je Sandi Bažon (BBK Grožnjan) najbrži u kategoriji Elite/U23. Anthony Bilić (KBBXS Adrenalina) završio je utrku kao najbolji junior, a Toni Skira (BBK IstraBike) bio je najbolji mlađi junior. Kadet Roko Kukuljan (BK Grobnik) bio je brži od konkurencije u svojoj kategoriji, međutim prvak Istre u kategoriji kadeta je Deni Čosić (TK Pula), dok je Ivan Peruško (BK AXA) pobjednik u Mlađim Kadetima. Mladi Gianni Ivančić (KBBXS Adrenalina) pobjednik je u kategorija početnika do 13 godina.

U ženskoj konkurenciji je Mia Duić (KBBXS Adrenalina) bila najbolja u kategoriji U15, dok je Nikolina Žufić (KBBXS Adrenalina) pobjednica kategorije U13, a Ania Žufić (KBBXS Adrenalina) pobjednica kategorija Žene.

Vallelunga je bilo posljednje kolo Kid’s Kupa koji će svoju podjelu imati u Balama na posljednjoj utrci kupa koja se održava 20. kolovoza kao što je običaj za Bale u noćnim uvjetima.

Rezultati utrka mogu se pogledati ovdje .

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.