5 NAJBOLJIH DIJETA ZA BRZO MRŠAVLJENJE?

5 NAJBOLJIH DIJETA ZA BRZO MRŠAVLJENJE?

Izvor: StyleCraze

E tako… Sad kad sam privukla vašu pažnju, mogu vam i srušiti snove. Sve mi je jasno – vidjeli ste riječi brzo, mršavljenje i u manje od sekunde kliknuli, jer vas oduvijek zanimalo kako brzo smršaviti. Tko ne bi htio znati koja je najbolja dijeta za to? Molim vas, budite otvorenog uma i bez obzira što nećete čuti  tajnu za express skidanje kila koju očekujete – pročitajte tekst do kraja.

Dijete na dijeti

Voljela bih da riječ dijeta nestane iz ljudskog rječnika. Smatram da je to jedna od ljudskih gluposti koja nikada nije trebala biti izmišljena. Kao bucmasto dijete, ta je riječ ušla u moj vokabular poprilično rano. Još u nižim razredima osnovne škole, često sam govorila: „Od sutra idem na dijetu.“ U to vrijeme to je značilo uskratiti si slatkiše, što ne zvuči drastično. Ali, za jedno 10-ogodišnje dijete itekako je bilo. To bi trajalo 3 dana maksimalno, no i to je 3 dana previše.

Izvor: Daily mail

Najveća greška

Došavši u srednju, moje spoznaje o dijetama nisu se promijenile. I dalje sam mislila da je to jedini način za smršaviti. A još ako je brzo, ajme meni, nitko sretniji. Čula sam za dijetu kojom u 3 tjedna izgubiš 10% svoje težine. Vau! Nije mi trebalo dugo da se odlučim na taj pothvat.

 1. dan: Povrće
 2. dan: Kuhano meso
 3. dan: Riža i palenta
 4. dan: Mliječni proizvodi
 5. dan: Jaja
 6. dan: Voće
 7. dan: Meso ili riba (sve osim pohano)

Tko je smislio ovo?! Zašto itko misli da je u redu cijeli dan jesti samo povrće? Za nekog tko nije volio baš puno povrća, kiseli krastavci i rajčica stvarno nisu bili dovoljni za doručak. Igraš se s metabolizmom, zdravljem, nemaš energije i nervozan si cijelo vrijeme, ali izgubiš 10% težine. Pitanje je: Čega? Ne 10% masnog tkiva, izgubiš vodu koja se vrati čim počneš normalno jesti. Na kraju završiš s više kila nego što si počeo.

4 najgluplje dijete

Sva sreća, ova je bila jedina koju sam isprobala. No, vrag mi nije dao mira i morala sam proguglati što se sve „nudi“. Bilo je jako teško izabrati pobjednice, jer je konkurencija stvarno velika.

 1. Dijeta na sondu kroz nos – „Organizam dnevno funkcionira sa 800 kalorija koje se unose preko sonde spojene na nos.“
 2. Dijeta od 1000 kalorija – kaže: „Ovom dijetom organizam dobiva sve što mu je potrebno…“ Kojem je čovjeku starijem od 4 godine dovoljno 1000 kalorija dnevno da normalno funkcionira?!?!
 3. Mjesečeva dijeta – „Ima samo jedno pravilo: posti se 24 sata od prvog sata promjene lunarne faze, i taj dan se gubi i do 3 kilograma.“
 4. Dijeta uz pomoć boli – „U jezik se ugrađuje metalna pločica veličine poštanske marke koja prilikom svakog unošenja hrane u organizam, izaziva bol.“

Voljela bih reći da su ove jedine glupe i apsurdne dijete na koje sam naišla, ali nažalost nije. Zastrašujuće je što su sve ljudi izmislili.

Izvor: Instagram/ @doandbeyourself

Kalorijski deficit koji se lako izračuna uz kalkulatore na Internetu, uz pomoć uravnotežene prehrane i aktivan život! Nećete izgubiti 7 kilogama u 3 dana. Trebat će vremena, truda, znoja i strpljenja. Ali, jedini zdrav i siguran način za postići cilj. Garantiram – najbolja „dijeta“ koja postoji.

@doandbeyourbest

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.