60. godišnjak se probio među 32. najbolja na PH u stolnom tenisu

60. godišnjak se probio među 32. najbolja na PH u stolnom tenisu

Bertone je nedavno proslavio 60. rođendan i ostvario najveći uspjeh karijere.

foto: hsts.hr

U Svetom Martinu na Muri igra se Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu, a prvog dana sve je oduševio 60. godišnji Andrija Bertone koji je prošao kvalifikacijsku skupinu i plasirao se među 32 najbolja stolnotenisača Hrvatske.

U skupini je završio drugi iza Mihe Simovića, a ispred Dominika Zeljka i Nikole Horvata. Najveće iznenađenje napravio je u prvom susretu kada je s 4:1 svladao Zeljka, potom je poražen od Simovića 4:0, a za kraj je izgubio od Horvata s 4:3. U tom posljednjem susretu za prolazak mu je bilo bitno osvojiti tri seta. I uspio je!

“Ovo mi je najveći uspjeh u karijeri, prošao sam u glavni ždrijeb i pritom dobio igrača iz Superlige. Lani sam prvi put igrao državno, a inače igram u Prvoj ligi Zapad i to za Bajer iz Fužina. Ove sezone nisam igrao previše, omjer pobjeda i poraza mi je 1-2. Stolni tenis igram cijeli život, krenuo sam u osnovnoj školi, a nikad nisam imao trenera već sam samouk igrač. Dosta sam upijao od drugih igrača – kazao je Bertone, koji na reketu ima tzv. materijal.

Zato je bio nezgodan mlađim suparnicima, koji nisu navikli na takvu igru.

“Da, koristim travu bez spužve, bitno mi je igrati na stolu, a s rotacijom suparnika se hranim. Dečki koji ne znaju igrati na materijal mogu imati problema s mojom igrom, dosta koriste spinove što meni odgovara. Što priželjkujem u glavnom ždrijebu? Želim igrati protiv našeg najjačeg igrača Andreja Gaćine” – sa smiješkom je zaključio Bertone, te se uputio produžiti boravak u Svetom Martinu.

Nije očekivao da će proći skupinu, ali ipak je ostvario najveći uspjeh svoje stolnoteniske karijere. No, jedna želja mu se nije ispunila. Umjesto Gaćine čeka ga susret s Čipinom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.