Francuski predsjednik Hollande za Euro angažirao dodatnih 3.000 zaštitara

Francuski predsjednik Hollande za Euro angažirao dodatnih 3.000 zaštitara

“Odgoda EP-a nikada nije bila opcija. Želimo pokazati da sport, poput kulture i našeg načina života neće podleći pritisku i prijetnjama”, poručio je francuski predsjednik.

Hollande je naglasio kako su privatne firme već angažirale dodatnih 3.000 zaštitara, a budžet namijenjen osiguranju EP-a je povećan za 15 posto.

Naglasio je kako se očekuje da će utakmice Eura na stadionima pratiti 2,5 miliona ljudi, a još pet miliona ljudi će posjetiti navijačke zone koje će biti postavljene u 10 gradova domaćina.

“Europsko prvenstvo će biti najbolji lijek i najbolji odgovor na sve oblike mržnje, straha, užasa i terorističke napade na Pariz i Brisel. Dobro ćemo brinuti o sigurnosti za vrijeme EP-a. To je naša dužnost i kod pitanja sigurnosti neće biti nikakvih problema”, dodao je Hollande.

Ipak, priznao je kako postoji rizik od novih terorističkih napada. Stade de France u Parizu bio je jedan od ciljeva terorista prošle godine kada je u koordiniranim napadima u Parizu ubijeno 130 osoba, a više od 350 je ranjeno. Broj žrtava bi svakako bio veći da je jedan od napadač uspio ući na stadion.

Europsko prvenstvo traje od 10.lipnja  do 10. srpnja.