700 utakmica u kopačkama Stevena Gerrarda

700 utakmica u kopačkama Stevena Gerrarda

Steven Gerrard priključio se u Liverpoolovu "Klubu 700" Ianu Callaghanu i Jamieju Carragheru...

Legendarni Liverpoolov kapetan Steven Gerrard od voljenoga dresa oprostit će se ulaskom u još jedno probrano društvo – engleski je veznjak, naime, u zaostaloj utakmici 4. kola FA kupa protiv Boltona odigrao 700. utakmicu za redse, a na teren je istrčao u posebno dizajniranim kopačkama, na kojima je bio istaknut broj 700 te ugravirana imena njegovih kćeri Lilly i Lexie.

U društvu nogometaša koji su odigrali 700 ili više utakmica još su dva imena, no s obzirom na to da Gerrard na koncu sezone definitivno odlazi u Los Angeles Galaxy, njihovi će rekordi još dugo ostati na samome vrhu. Ian Callaghan za momčad s Anfielda odigrao je 857 susreta, dok je Jamie Carragher stao na brojci 737.

Gerrard je Liverpoolovo dijete, a Liverpool jedini klub čije je boje branio. Debitirao je kao osamnaestogodišnjak 29. studenoga 1998. protiv Blackburna, ušavši u 90. minuti umjesto Vegarda Heggema, a idealan bi završetak toga puta mogao biti finale FA kupa koje je na rasporedu 30. svibnja na Wembleyu. Istoga dana Steven će proslaviti i svoj 35. rođendan, a kakva bi to priča bila kad bi i u posljednjoj utakmici za klub podigao jedanaesti trofej u karijeri.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.