Sportski put mlade nade hrvatskog hrvanja: Ivan Brezović

Sportski put mlade nade hrvatskog hrvanja: Ivan Brezović

Nakon jedanaest godina odlazak iz hrvačkog kluba Bistra.

Ivan Brezović

Nakon jedanaest godina treniranja u Hrvačkom klubu Bistra mlada nada hrvatskog hrvanja  Ivan Brezović napušta klub i prelazi službeno u redove Hrvačkog kluba Zagreb.

Ivan se hrvanjem počeo baviti sa nepunih šest godina života, a svoje prve hrvačke zahvate učio je u Hrvačkom klubu Bistra pod vodstvom umirovljenog trenera Josipa Lisca. Umirovljenjem Josipa Lisca, treniranje preuzima trener Josip Kovačević.

Pod vodstvom Kovačevića Ivan prolazi tri dobne skupine: mlađe dječake, starije dječake te kadetsku skupinu. U tim skupinama Ivan osvaja Državno prvenstvo u grčko-rimskom i u slobodnom stilu. Pet godina uzastopce osvaja zlato na Međunarodnom Božićnom turniru, kao jednom od najtežih turnira u godini. Potom na Međunarodnom turniru Zlatni pijetao u Koprivnici osvaja zlato, Sisak open, zlato i srebro, Gapčikovo u Slovačkoj zlato.

U kadetskoj skupini Ivan osvaja drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske 2016. godine, a isti uspjeh ponavlja i na Zadar te Sisak open 2016. osvojivši srebrna odličja. Iako je kadetska skupina Ivanove težinske kategorije izrazito teška i okuplja najbolje hrvače Hrvatske, Ivan uvijek ostaje pri vrhu što i potvrđuju njegova ostvarenja.

Klub Bistru Ivan napušta jer nema sparing partnera u svojoj kategoriji te ne može na taj način trenirati dovoljno dobro kako bi konkurirao dečkima iz drugih klubova, a borbe postaju sve teže i zahtjevnije. “Odluka o prelasku u drugi kub bila mi je teška jer sam odrastao u Hrvačkom klubu Bistra. Većina dečki kada krene u srednju školu prestaju trenirati, što se na Bistri uvijek događa. Bistranski klub uvijek ima nedostatak hrvača viših kategorija. Pošto nikada nisam pomišljao o prestanku treniranja upisao sam Športsku gimnaziju u Zagrebu i u studenom 2016. godine preselio se u Đački dom u sklopu gimnazije, kako bih mogao ići na treninge u HK Zagreb. U HK Zagreb treniram svaki dan i treninzi su jako naporni i jako dobri. Treniram sa dečkima svoje dobi i svoje kategorije. Logično je bilo da i službeno prijeđem u taj klub. Nedostaje mi bistranski klub i jedino što mogu je zahvaliti treneru Kovačeviću na podršci koju mi je davao svih ovih godina i prilikom prijelaza u drug klub” , ističe Ivan.

Kao odličan učenik nije imao problema prilikom upisa u srednju školu, a Športska gimnazija bila mu je logičan slijed nastavka športskog života jer ta gimnazija svojim načinom rada omogućuje nastavak aktivnog bavljenja športom.

U hrvanju nema unosnih ugovora i velikih novaca što je san i motivacija većine mladih sportaša. ‘Ivan ističe kako je njemu hrvanje dalo sve ono što niti novac ne može stvoriti.’

Ivan Brezović

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.