Goluža sedma, Mizdrak osmi u slalomu na svjetskom prvenstvu

Goluža sedma, Mizdrak osmi u slalomu na svjetskom prvenstvu

Damir Mizdrak i Luka Debeljak/Foto Damir Senčar

Posljednjeg dana natjecanja na svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom koje se održavalo u talijanskom Tarvisiu na rasporedu je bilo natjecanje u slalomu.

U kategoriji slijepih i slabovidnih hrvatske boje branili su Eva Goluža i Damir Mizdrak osvojivši sedmo i osmo mjesto.Nakon što su Eva i Damir u prvoj vožnji bili sedmi, na kraju je Eva Goluža  kao najmlađa sudionica ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva  zauzela sedmo mjesto i s ovim rezultatom trenutno se nalazi na 11. mjestu svjetske rang liste.

Odlično je skijao i Damir Mizdrak kojemu je ovaj nastup bio najbolji u ovogodišnjoj sezoni iako je na kraju bio osmi. Valja spomenuti i  njihove vodiče na stazi, Anu Žigman i Luku Debeljaka, uz čiju su podršku stigli do ovakvih  sjajnih rezultata.

U konkurenciji žena slavila je Slovakinja Henrieta Farkasova, dok je kod muških najbolji slalomaš svijeta Kanađanin Mac Marcox .

Eva Goluža i Damir Mizdrak neće imati mnogo vremena za odmor, jer ih već 15. i 16. veljače na Sljemenu očekuju dvije noćne slalomske utrke Europskog kupa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.