Otvoreno prvenstvo Hrvatske osoba s invaliditetom - Croatia open 2017.

Sjajna ostvarenja mladih plivača na otvorenom prvenstvu Hrvatske

Sjajna ostvarenja mladih plivača na otvorenom prvenstvu Hrvatske

Ovaj vikend na bazenu Poljud u Splitu  održano je Otvoreno prvenstvo Hrvatske osoba s invaliditetom – Croatia open 2017.  Organizatori istog bili su Hrvatski paraolimpijski odbor i Hrvatski plivački savez osoba s invaliditetom, a priređivači natjecanja PK Cipal i PK Mornar iz Splita te Športski savez invalida grada Splita.

Uz hrvatske plivače iz 11 hrvatskih klubova, među kojim su se našli i sportaši PK Natator te PK Zadar, sudjelovalo je  i  100-njak plivača iz Malezije, Mađarske, Srbije, Slovenije, BiH. Posebno valja izdvojiti sjajna ostvarenja dvaju plivača iz PK Zadar. Lucija Mijolović u ženskoj i Mario Mrčela u muškoj konkurenciji isplivali su svoje osobne rekorde i osvojili brojne medalje. Lucija je plivala osam disciplina i osvojila šest zlata, dva srebra i jednu broncu dok je Mario plivao šest disciplina i osvojilo jedno zlato, dva četvrta mjesta i dva peta. Njegov rezultat je tim veći što je do ovakvih rezultata stigao uz teški išijas i bolove te nekoliko injekcija tijekom samog natjecanja.

“Jako sam zadovoljna natjecanjem, ali nemamo vremena za slavlje, nego nastavljamo s treninzima jer 18. ožujka smo domaćini Otvorenog regionalnog prvenstva osoba s invaliditetom“, otkrila nam je  trenerica Danijela Kurtin buduće planove naših plivača.

Lucija Mijolović, trenerica Danijela Kurtin i Mario Mrčela (PK Zadar) 

U nastavku donosimo kratak filmić s natjecanja PK Natator

Posted by Plivački klub Natator on 5. veljače 2017

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.