Očekivanja za rujan: “Neće biti lako, potencijalni protivnici imaju igrače koji su među 20 ili 30 na svijetu“

Očekivanja za rujan: “Neće biti lako, potencijalni protivnici imaju igrače koji su među 20 ili 30 na svijetu“

Hrvatskoj ostaje da od 15. do 17. rujna u kvalifikacijama pokuša sačuvati status sudionika Svjetske skupine.

Izvlačenje parova bit će u travnju, nakon što budu odigrani preostali susreti u Prvoj skupini. Za sada se zna da će u kvalifikacijama osim Hrvatske sudjelovati Češka, Japan, Rusija, Njemačka, Švicarska i Mađarska, zatim poraženi iz susreta Kanada – Velika Britanija i Argentina – Italija te pobjednici susreta Brazil – Ekvador, Kolumbija – Čile, Indija – Uzbekistan, Kazahstan – Tajvan/Kina, Bosna i Hercegovina – Nizozemska, Bjelorusija – Austrija i Portugal – Ukrajina.

Sigurno je da će Hrvatska u kvalifikacijama biti nositelj, što znači da će izbjeći neke od visoko rangiranih reprezentacija. Popis nositelja bit će napravljen na temelju rang liste koja će biti objavljena 10. travnja.

„Definitivno nitko nije bio toliko hrabar da razmišlja kako ćemo pobijediti unatoč otkazima trojice najboljih igrača. Pokazali smo da igrači koji su tu bili su vrlo kvalitetni i da njihov renking nije realan. Trebamo zahvaliti publici na podršci, time su se dečki osjećali bolje i sigurnije i čvršće na terenu“, rekao je Željko Krajan.

Na pitanje može li se u rujnu očekivati najbolji sastav dodao je: „Tome se moramo nadati. Neće biti lako, potencijalni protivnici imaju igrače koji su među 20 ili 30 na svijetu.“

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.