Svjetsko skijaško prvenstvo u St. Moritzu

Filip 31., Max nije završio Super G, zlato za Erika Guayja

Filip 31., Max nije završio Super G, zlato za Erika Guayja

Nakon što su djevojke u utorak otvorile Svjetsko skijaško prvenstvo u St. Moritzu, jučer su skijaši vozili prvu utrku u svojoj konkurenciji.

U utrci superveleslaloma zlato je osvojio Erik Guay iz Kanade, koji je slavio s vremenom od 1:25,38 ispred norveškog skijaša Kjetila Jansruda. Norvežanin je zauzeo drugo mjesto s 45 stotinki sekunde zaostatka za vodećim, dok je bronca pripala, također kanadskom predstavniku, Manuelu Osborne-Paradisu koji je za pobjednikom zaostao 51 stotinku sekunde.

Hrvatsku su u ovoj utrci predstavljali Filip Zubčić i Max Ullrich. Filip je utrku završio na 31. mjestu s 3,67 sekunde sporijim vremenom od pobjednika, dok Max nažalost nije završio utrku, jer je prilikom doskoka nakon drugog prolaza pao na lijevo rame.

Max je potom zbog bolova u lijevoj nadlaktici prevezen u kliniku Gut-AG u St.Moritzu na detaljne preglede. Nakon rendgena utvrđeno je da nema prijeloma, no s obzirom da je lijeva nadlaktica natečena, trenutno se čeka dodatni pregled magnetnom rezonancom kako bi se utvrdio uzrok otekline.

Max Ullrich

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.