Svjetsko skijaško prvenstvo u St. Moritzu

Filip 31., Max nije završio Super G, zlato za Erika Guayja

Filip 31., Max nije završio Super G, zlato za Erika Guayja

Nakon što su djevojke u utorak otvorile Svjetsko skijaško prvenstvo u St. Moritzu, jučer su skijaši vozili prvu utrku u svojoj konkurenciji.

U utrci superveleslaloma zlato je osvojio Erik Guay iz Kanade, koji je slavio s vremenom od 1:25,38 ispred norveškog skijaša Kjetila Jansruda. Norvežanin je zauzeo drugo mjesto s 45 stotinki sekunde zaostatka za vodećim, dok je bronca pripala, također kanadskom predstavniku, Manuelu Osborne-Paradisu koji je za pobjednikom zaostao 51 stotinku sekunde.

Hrvatsku su u ovoj utrci predstavljali Filip Zubčić i Max Ullrich. Filip je utrku završio na 31. mjestu s 3,67 sekunde sporijim vremenom od pobjednika, dok Max nažalost nije završio utrku, jer je prilikom doskoka nakon drugog prolaza pao na lijevo rame.

Max je potom zbog bolova u lijevoj nadlaktici prevezen u kliniku Gut-AG u St.Moritzu na detaljne preglede. Nakon rendgena utvrđeno je da nema prijeloma, no s obzirom da je lijeva nadlaktica natečena, trenutno se čeka dodatni pregled magnetnom rezonancom kako bi se utvrdio uzrok otekline.

Max Ullrich

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.