Horvat opet srušio hrvatski rekord, Žunić briljirao hicem

Horvat opet srušio hrvatski rekord, Žunić briljirao hicem

Sjajni nastupi hrvatskih atletičara izvrsna su najava skorašnjeg dvoranskog prvenstva Europe, kojemu je od 3. do 5. ožujka domaćin Beograd.

foto: Davor Kibel

Četiri državna dvoranska rekorda i 6 medalja (2 zlata, 2 srebra i 2 bronce) rezultat su nastupa naših atletičara i atletičarki na Dvoranskom prvenstvu Balkana koje je održano u Beogradu u Kombank areni gdje će se za tjedan dana održati i Dvoransko prvenstvo Europe.

Zlato je osvojio Ivan Horvat u skoku s motkom i novim državnim rekordom 5,76 što je 4 cm više od njegovog 7 dana starog rekorda…

Stipe Žunić  također je bio sjajan, U bacanju kugle s izvrsnim hicem od 20,77 m , što je trenutno 5. rezultat u Europi i 7. u svijetu, osvojio je zlatno odličje

Srebro su osvojili Ivana Lončarek na 60 m prepone sa 8,16 i Zvonimir Ivašković na 60 m sa 6,79 dok su brončane medalje osvojili Alen Melon u skoku u vis s preskočenih 2,19 m te Ana Šimić također u skoku u vis s preskočenih 1,86 m.

Martina Fileš je, kao i Horvat, nakon sedam dana popravila svoj seniorski i mlađe seniorski rekord za 4 cm preskočivši 4,05 m i time se izjednačila s apsolutnim rekordom Hrvatske Ivone Jerković. U troskoku je Paola Borović skočila do 13,39 m što je novi mlađe seniorski dvoranski rekord osvojivši pri tom 4. mjesto.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.