[VIDEO] SP Kvalifikacije: Bolivija šokirala desetkovanu Argentinu

[VIDEO] SP Kvalifikacije: Bolivija šokirala desetkovanu Argentinu

Foto: Fifa World Cup / Facebook

Nakon neočekivane i vrlo teške kazne, koju je Fifa dodijelila Lionelu Messiju zbog psovki upućenih prema pomoćnom sucu u utakmici protiv Čilea (1:0), Argentina je doputovala u La Paz, gdje je na 4 000 metara nadmorske visine igrala susret 14. kola južnoameričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Bolivije.

Edgardo Bauza odlučio se za ispremiješan sastav sa samo tri igrača iz prve postave (Romero, Rojo, Di Maria), a ukoliko se pridodaju izostanci Messija, Mascherana, Higuaina, Mercada, Biglije, Otamendija i Lavezzija, vidjelo se da će biti riječ o vrlo teškoj utakmici. Tako je i bilo, a Bolivija je pobijedila 2:0.

Prvu priliku na susretu vidjeli smo u osmoj minuti, kad je Arce centrirao, a Moreno pucao pored gola. Deset minuta kasnije Castro je pucao, a Romero krajnjim naporom izbio loptu u korner.

Gaučosi su do prve prilike došli u 26. minuti, no Di Maria je pucao pored gola. Samo minutu kasnije Banega je sjajno pucao, no Lampe je velikom paradom spasio svoj gol. Nastavili su Argentinci s pritiskom, Correa je povukao polukontru u 29. minuti i uposlio Di Mariju, no njegov pokušaj loba zaustavio je Lampe.

I onda, u jeku gostujućih napada, Escobar je s gotovo polovice igrališta centrirao, a Arce glavom okrenut leđima prema gola doveo Boliviju u vodstvo. Do kraja poluvremena Bolivija se oduprijela napadima Argentine i na odmor se otišlo s 1:0.

U nastavku iz prve prave prilike Bolivija povećava svoju prednost. Flores je prošao po lijevoj strani i centrirao, a Moreno povisio na 2:0. Ponovno je Argentina krenula s pritiskom, u 63. minuti Pratto je pucao u Lampea, a Acunin pokušaj šest minuta kasnije Lampe je zaustavio još boljom intervencijom.

15 minuta prije kraja Pratto je glavom pucao pored gola, no prilika više nije bilo i Bolivija je upisala senzacionalnu pobjedu.

Bolivija (4-2-3-1)

Lampe – Berjano, Raldes, Zenteno, Flores – Chumacero, Castro – Arce (31.) (Justiniano 73′), Escobar, Wayar (Campos 85′)– Moreno (52.) (Miranda 90+3′)

Argentina (4-4-2)

Romero – Roncaglia, Musacchio, Mori (Caruzzo 36′), Rojo – Perez (Acuna 70′), Pizarro, Banega, Di Maria – Pratto, Correa (Aguero 56′)


Rezultati by SofaScore