[9. DIO] Bizarni transferi HNL-a: Najveća transfer pogreška Mamićeve ere u Dinamu

[9. DIO] Bizarni transferi HNL-a: Najveća transfer pogreška Mamićeve ere u Dinamu

Pročitajte koji dvojac se našao u posljednjem, devetom dijelu našeg projekta.

Zdravko Mamić/Foto: www.gnkdinamo.hr

Od ponedjeljka 16. travnja pa sve do početka Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, svakog ponedjeljka od 13 sati bili ste s nama i prisjetili se najbizarnijih transfera hrvatskih nogometaša iz HNL-a u ostale lige.

Kao što znamo, 14. lipnja započeo je Mundijal u Rusiji, a 13 dana ranije otvorio se i ljetni prijelazni rok, no bilo je nerealno za očekivati da će doći do velikih transfera prije završetka Svjetskog prvenstva, odnosno, dok treneri i uprave klubova ne vide velike zvijezde na najvećoj svjetskoj smotri.

Sada, nakon završetka Mundijala, naš mini – projekt ovog portala, u kojem smo se posvetili nekim od najčudnijih transfera Hrvatske Nogometne Lige, se nastavlja, a pred nama je posljednji dio projekta u kojemu pročitajte koji igrači su dobili povlasticu naći se u posljednjem dijelu projekta.

Riječ je o jednima od najvećih talenata hrvatskog nogometa, Alenu Haliloviću i Tinu Jedvaju. Bivši igrači zagrebačkog Dinama bili su na pragu potpisa za Tottenham Hotspur, a iako su Spursi nudili deset milijuna eura, Zdravko Mamić uspio je pregovorima doći na cifru od vrtoglavih 25 milijuna eura za obojicu.

Klubovi su se dogovorili, roditelji su se složili i sve je bilo spremno za unosan transfer. No, tada je Alenov otac promijenio ploču i zabranio transfer te je transfer propao. Kako i sam Mamić kaže, bila je to njegova najveća pogreška:

“Jedan od mojih najvećih promašaja bio je transfer Halilovića i Tina Jedvaja u Tottenham. Oni su te godine prodali Balea za 100 milijuna eura i bili su spremni potrošiti novac na nove, mlade igrače. No, Alenov otac na kraju je promijenio svoje mišljenje te samo unio štetu našem klubu. Kasnije smo ih prodali za duplo manju cijenu. Krivo mi je jer bi transfer njih dvojice bio najveći u povijesti kluba i moja je pogreška što tati nisam htio dati dodatni milijun da bude zadovoljan“, izjavio je glavni čovjek Dinama.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.