[VIDEO] Ostalo je točno 100 dana do početka Europskog prvenstva za žene

[VIDEO] Ostalo je točno 100 dana do početka Europskog prvenstva za žene

Foto: Uefa.com

Današnjim danom preostalo je još točno 100 dana do početka Europskog prvenstva za žene, koje počinje 16. lipnja u Nizozemskoj. Bit će to prvi put da će na natjecanju sudjelovati 16 reprezentacija, a vidjet ćemo čak 31 utakmicu.

U skupini A nalaze se, uz domaćina Nizozemsku, skandinavski duo Norveška – Danska i debitant Belgija, dok su u skupini B branitelj naslova Njemačka, zatim domaćin prošlog Eura i finalist Olimpijskih igara Švedska, Italija i Rusija.

Skupina C donosi nam još jednog velikog favorita, momčad Francuske, kao i Island te debitantske susjede Austriju i Švicarsku, a u skupini D su Engleska, Španjolska, Portugal i po prvi put u povijesti, Škotska. Iz svih skupina po dvije najbolje momčadi proći će u četvrtfinale.

Europsko prvenstvo održati će se na čak sedam stadiona i to u Bredi, Deventeru, Doetinchemu, Enschedeu, Rottedramu, Tilburgu i Utrechtu. U nastavku donosimo popis svih utakmica, koje će se održati na pojedinom stadionu.

Breda – Rat Verlegh Stadion (4 utakmice u skupinama i polufinale)

Deventer – Stadion De Adelaarshorst (Četiri utakmice u skupinama i četvrtfinale)

Doetinchem – Stadion De Vijverberg (Četiri utakmice u skupinama i četvrtfinale)

Enschede – FC Twente Stadion (Polufinale i finale)

Rotterdam – Sparta Stadion (Četiri utakmice u skupinama i četvrtfinale)

Tilburg – Willem Il Stadion (Četiri utakmice u skupinama i četvrtfinale)

Utrecht – Stadion Galgenwaard (Četiri utakmice u skupinama)

Više o kupnji ulaznica te prijateljskim utakmicama, koje su odigrale sve reprezentacije, pročitajte na službenim stranicama krovne europske nogometne federacije Uefe. Također, sve o natjecanju možete pročitati na službenim Twitter i Facebook profilima koristeći #WEURO2017.

Zanimljivo je da će tijekom natjecanja Uefa u suradnji s World Heart Federation promovirati akciju Healthy Hearts, ne bi li ukazala na važnost sporta i ohrabrila djecu, žene i navijače diljem svijeta na svakodnevnu aktivnost ne bi li se spriječile kardiovaskularne bolesti.

Također, Uefa namjerava pokrenuti i kampanju naziva Together #WePlayStrong, koja se fokusira na tri temeljna nogometna cilja, vještinu, zajedništvo i pozitivni stav. Kampanja će biti pokrenuta prije finala Lige prvaka za žene i bit će u centru pozornosti upravo tijekom trajanja Europskog prvenstva u Nizozemskoj.

Sve u svemu, pred nama je jedno vrlo uzbudljivo nogometno ljeto.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.