[VIDEO] EP U21, Skupina C: Njemačka očekivano svladala Češku

[VIDEO] EP U21, Skupina C: Njemačka očekivano svladala Češku

Foto: Uefa Under-21 Championship / Facebook

Nastavljeno je natjecanje na Europskom U21 prvenstvu utakmicom skupine C između Njemačke i Češke. Ovu skupinu na najbolji mogući način otvorila je Njemačka i pobijedila 2:0. Zanimljivo, ove dvije momčadi sastale su se i na prošlom Euru, a tada su Česi u Pragu remizirali 1:1.

Prvu priliku vidjeli smo u petoj minuti, no Gnabry je pucao zamalo pored gola. Meyer je šest minuta kasnije pucao uz samu stativu, no Zima je upisao obranu. Gnabry je ponovno pucao u 28. minuti, no i ovaj put Zima je bio spreman i izbio loptu u korner iz kojeg je Selke pucao preko gola. Kad smo svi očekivali kraj prvog dijela lopta je došla do Weisera, koji povratnom loptom pronalazi Meyera, a on s ruba kaznenog prostora donosi prednost Njemačkoj.

U 50. minuti iz prve prave prilike Nijemci su povisili na 2:0. Saček je katastrofalno reagirao u svom kaznenom prostoru, što je iskoristio Gnabry i zabio za 2:0. Isti igrač i tri minute kasnije je pucao, no ravno u Zimu. Nastavili su se napadi Njemačke pa je Arnold u 61. minuti pucao preko gola.

Dvije minute kasnije pucali su i Česi, no Travnik je pucao visoko preko gola. Meyerov pokušaj iz 71. minute ponovno je obranio Zima, a deset minuta kasnije Schick je iz slobodnog udarca pucao ravno u Pollersbecka. Do kraja utakmice Zima je i obranio kazneni udarac Selkea pa je ostalo 2:0.

Njemačka (4-2-3-1)

Pollersbeck – Toljan, Stark, Kempf, Gerhardt – Dahoud (Jung 66′), Arnold (Haberer 86′) – Weiser (Philipp 76′), Meyer (44.), Gnabry (50.) – Selke

Češka (4-1-4-1)

Zima – Saček (Chory 82′), Luftner, Simič, Havel – Souček – Černy, Travnik, Ševčik (Barak 56′), Jankto – Schick

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.