EP (Ž): Rusija upisala prvu pobjedu u grupnoj fazi natjecanja u povijesti!

EP (Ž): Rusija upisala prvu pobjedu u grupnoj fazi natjecanja u povijesti!

Foto: Uefa.com

Nakon što je jučer otvoreno Europsko nogometno prvenstvo za žene, danas su pred nama susreti prvog kola skupine B. U prvoj današnjoj utakmici Rusija je s 2:1 pobijedila Italiju i time upisala svoju prvu pobjedu u grupnoj fazi u povijesti ovog natjecanja.

Iz prve prave prilike u devetoj minuti ruskinje su povele. Danilova je prošla po sredini i s 20 metara neobranjivo uz samu stativu zabila za vodstvo Rusije od 1:0. Talijanke nikako nisu uspjele nametnuti svoju igru. Čak štoviše, u 26. minuti Sochneva je izvela korner, a Morozova glavom povisila na 2:0.

Prvi udarac Talijanke su uputile u 31. minuti, no Shcherbak je fenomenalnom paradom obranila pokušaj Carissimi. Ukratko, to je bilo sve vrijedno spomena iz igrom ne baš zadovoljavajućeg prvog dijela.

Nastavak je udarcem iz daljine otvorila Carissimi, no Shcherbak je bila spremna. U 57. minuti Gabbiadini je konačno došla u pravu priliku, ali Shcherbak je ponovno upisala veliku obranu i ispod same grede loptu izbila u korner. Dvije minute kasnije Danilova je na drugoj strani pucala daleko pored gola, baš kao i Giugliano za Italiju.

Ipak, minutu prije kraja nakon okomite lopte Mauro je iskoristila nepažnju ruske golmanice i smanjila na 2:1. Svega pola minute kasnije Mauro je zabila i još jedan pogodak, koji je ipak zbog zaleđa opravdano poništen. U drugoj minuti sudačke nadoknade Bartoli je pucala, a Shcherbak uz pomoć grede izbila loptu van granica igrališta pa je susret završio minimalnom pobjedom Rusije.

Italija (4-4-2)

Marchitelli – Gama, Salvai, Linari, Bartoli – Guagni (Bonansea 71′), Stracchi, Giugliano, Carissimi (Girelli 61′) – Gabbiadini, Mauro (89.)

Rusija (4-1-4-1)

Shcherbak – Ziyastinova, Makarenko, Kozhnikova, Solodkaya – Morozova (26.) – Sochneva (Kiskonen 90+1′), Smirnova, Cholovyaga (Pantyukhina 59′), Chernomyrdina – Danilova (9.) (Karpova 76′)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.