EP (Ž): Austrija u svom debitantskom nastupu srušila Švicarsku

EP (Ž): Austrija u svom debitantskom nastupu srušila Švicarsku

Foto: UEFA Women's EURO / Facebook

Otvorena je i skupina C na Europskom nogometnom prvenstvu za žene, a prvo kolo ove skupine na De Adelaarshorst u Deventeru bilo je rezervirano za susjedski dvoboj između Austrije i Švicarske. Švicarke nisu opravdale ulogu favorita i s minimalnih 1:0 poražene su od debitantica na ovom natjecanju.

Prvu priliku imala je Puntigam za Austriju, koja je iz slobodnog udarca u petoj minuti pucala ravno u Thalmann. U 15. minuti Austrija je i povela. Zadrazil je napravila dvostruko proigravanje s Feiersinger i uposlila Burger, a kapetanica iz prve u padu zabila za 1:0.

Švicarke su prvu priliku imale u 28. minuti, no atraktivan pokušaj Humm škaricama otišao je pored gola. Do kraja poluvremena Billa i Feiersinger također nisu bile precizne i na odmor se otišlo s minimalnim vodstvom Austrije.

4 781 gledatelj u nastavku prvo veće uzbuđenje vidjelo je u 60. minuti. Tada je Kiwic napravila prekršaj na rubu kaznenog prostora, a Steinhaus joj je pokazala izravni crveni karton. Iz tog slobodnog udarca Thalmann je dobro reagirala i obranila pokušaj Puntigam.

Bernauer je pokušala iz očaja u 66. minuti, a lopta je otišla daleko preko gola, prije nego je Crnogorčević pucala ravno u Zinsberger. Bernauer je ponovno pokušala iz daljine 15 minuta prije kraja, no Zinsberger je izbila njezin pokušaj u korner.

Ramona Bachmann deset minuta prije kraja umalo je izjednačila, no lopta je otišla iznad grede, baš kao i u 86. minuti. Do kraja susreta nije bilo prilika i Austrija je u debitantskom nastupu ostvarila svoju prvu pobjedu.

Austrija (4-1-4-1)

Zinsberger – Schiechtl (Schnaderbeck 77′), Wenninger, Kirchberger, Aschauer – Puntigam – Feiersinger, Zadrazil, Billa (Pinther 83′), Makas (Prohaska 39′) – Burger (15.)

Švicarska (4-4-2)

Thalmann – Crnogorčević, Kiwic, Abbe (Bernauer 57′), Maritz – Reuteler Brunner (62′), Walti, Moser, Dickenmann – Bachmann, Humm (Aigbogun 57′)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.