EP (Ž): Francuska pogotkom s bijele točke izborila pobjedu nad Islandom

EP (Ž): Francuska pogotkom s bijele točke izborila pobjedu nad Islandom

Foto: Svt.se

Nakon što je Austrija ranije danas upisala senzacionalnu 1:0 pobjedu nad Švicarskom, odigran je i drugi susret skupine C na Europskom nogometnom prvenstvu za žene, u kojemu je Francuska također s minimalnih 1:0 svladala Island iz dvojbeno dosuđenog kaznenog udarca na samom kraju susreta.

Prvu priliku uputile su Skandinavke, no Fridriksdottir je u osmoj minuti pucala pored gola. Samo minutu kasnije odgovorila je Le Bihan, ali također pored gola. Islanđanke su izuzetno čvrstom igrom, kako u napadu, tako i u obrani, otjerale Les Blues od gola pa su novu priliku imale tek u 36. minuti, no Henry je iz slobodnog udarca pucala ravno u Gunnarsdottir. Na drugoj strani nakon kornera Gunnarsdottir je glavom pucala preko gola i na odmor se otišlo bez pogodaka.

Dugo su Francuskinje probijale čvrsti bedem Islanda u nastavku, ne bi li u 62. minuti konačno došle do udarca, no Bussaglia je pucala ravno u Gunnarsdottir. Dvije minute kasnije Abily je pucala visoko preko gola, da bi se Thomis u 73. minuti našla sama pred Gunnarsdottir, no islandska golmanica obranila je njezin pokušaj.

15 minuta prije kraja Renard je nakon kornera glavom pogodila gredu, a četiri minute kasnije Thiney je glavom pucala pored gola. Abily je devet minuta prije kraja iz slobodnog udarca pogodila vanjski dio mreže i iako su u posljednjih 20-ak minuta Islanđanke trkački i fizički pale u igri činilo se kako će Island uspjeti izboriti bod.

Međutim, Les Blues je dobio kazneni udarac u samom kraju susreta. U 86. minuti Jensen je srušila Henry i Talijanka je pokazala na bijelu točku. Sigurna izvođačica bila je Le Sommer, glavna francuska zvijezda koju se nije vidjelo cijeli susret te donijela Francuskoj sva tri boda.

Francuska (4-5-1)

Bouhaddi – Houara-D’Hommeaux, Georges, Renard, Karchaoui – Thomis (Delie 78′), Abily, Henry, Bussaglia (Thiney 64′), Le Bihan (Diani 43′) – Le Sommer (86. – 11m)

Island (3-4-3)

Gunnarsdottir – Viggosdottir, Atladottir, Sigurdardottir – Jonsdottir, Gunnarsdottir, Gardarsdottir (Thorsteinsdottir 75′), Gisladottir – Albertsdottir (Asbjornsdottir 61′), Brynjarsdottir, Fridriksdottir (Jensen 83′)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.