EP (Ž): Austrija remizirala s Francuskom i zadržala vrh skupine

EP (Ž): Austrija remizirala s Francuskom i zadržala vrh skupine

Foto: UEFA Women's EURO / Facebook

Drugu današnju utakmicu na Europskom nogometnom prvenstvu za žene odigrale su Francuska i Austrija, a završilo je neodlučeno, 1:1, čime je Austrija i dalje ostala prva u skupini.

U trećoj minuti Delie je atraktivno petom pucala, no Zinsberger je upisala prvu, od mnogobrojnih večerašnjih obrana. Tri minute kasnije Henry je pucala preko gola, da bi u 16. minuti Zinsberger ponovno obranila pokušaj Delie.

Nakon pogrešnog ispucavanja Bouhaddi, u 22. minuti veliku priliku imala je Feiersinger, no francuska golmanica uspjela se vratiti i spasiti svoja vrata. Samo pet minuta kasnije nakon outa lopta je došla do Lise Makas, koja s ruba kaznenog prostora fantastičnim udarcem u sami donji kut dovodi Austriju u vodstvo.

U 32. minuti još jednom je Henry pokušala iz daljine, no ravno u Zinsberger. I Bussaglia je deset minuta prije odmora pucala ravno u austrijsku golmanicu te se na odmor otišlo s minimalnim vodstvom Austrije.

Nastavak je otvorila Bussaglia udarcem preko gola u 48. minuti, a tri minute kasnije nakon katastrofalne greške golmanice, koja je krivo procijenila let lopte iz kornera, Henry je glavom zabila u praznu mrežu za izjednačenje. Aschauer je na drugoj strani odgovorila pokušajem glavom, no pucala je pored gola.

Pucale su tada Henry i Thiney, no preko gola, prije nego je Henry sjajno pucala s 20-ak metara, no Zinsberger je uz pomoć grede izbila loptu u korner. U 77. minuti Bouhaddi je krajnjim naporom obranila udarac Prohaske, a nakon kornera Schiechtl je glavom pucala pored gola. Deset minuta prije kraja i Le Sommer je pucala pored gola, a u 84. minuti Zinsberger je obranila novi udarac, ovaj put Diani i susret je završio bez pobjednica.

Francuska (4-3-3)

Bouhaddi – Houara-D’Hommeaux (Karchaoui 63′), M’Bock Bathy, Renard, Perisset – Geyoro, Henry (51.), Bussaglia (Abily 79′) – Delie, Thiney (Diani 70′), Le Sommer

Austria (3-4-1-2)

Zinsberger – Schiechtl, Wenninger, Kirchberger – Feiersinger, Schnaderbeck, Puntigam, Aschauer – Billa (Eder 85′) – Burger (Pinther 75′), Makas (27.) (Prohaska 69′)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.