EYOF: Mladi Noa Kovačić plasirao se u polufinale utrke na 500 metara slobodno

EYOF: Mladi Noa Kovačić plasirao se u polufinale utrke na 500 metara slobodno

Foto: Insidethegames.biz

Odlične vijesti stižu nam s Olimpijskog festivala europske mladeži EYOF, koji se trenutno održava u mađarskom Gyoru. Hrvatski plivač Noa Kovačić plasirao se u polufinale utrke na 50 metara slobodno s vremenom od 24,00.

Time je mladi 16-godišnjak zauzeo 12. mjesto, od 16 plivača koji su izborili poluzavršnicu, a od ukupno 50 plivača ove kategorije. Vrijedi spomenuti kako je najbrže vrijeme od 23,40 imao talijanski predstavnik Federico Burdisso.

Od ostalih naših predstavnika nitko nije imao uspjeha. Dora Komić je u kvalifikacijama utrke na 100 metara slobodno s vremenom 59,13 zauzela tek 29. mjesto, dok je štafeta 4×100 mješovito u sastavu Ana Blažević, Lorena Jerebić, Noa Kovačić i Luka Tkalčević s vremenom 4:09,91 završila na 18. mjestu. To nije bilo dovoljno za plasman u finale, pošto je samo osam najbržih štafeta prošlo dalje.

Također, započela su i natjecanja kajakaša i kanuista. U kajaku na 500 metara Josip Lenac je izborio polufinale s vremenom 1:52,120, dok je zajedno u paru sa Samuelom Lucićem također na 500 metara završio tek četvrti u svojoj skupini i nije se plasirao u polufinale. Polufinale nije vidjela ni Inga Karakaš, koja je u svojoj skupini na 500 metara također bila tek četvrta.

Što se tiče kanua, Rafael Kolundžić je u kanu jednokleku izborio polufinale s osvojenim drugim mjestom u svojoj skupini, a vrijedi spomenuti i kako je tenisačica Sara Zalukar ispala već u prvom kolu od Sofi Brich iz Bjelorusije sa 7:5 i 6:2.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.