Abidal ulazi u La Masiju: “Želim stvoriti novog Messija”

Abidal ulazi u La Masiju: “Želim stvoriti novog Messija”

Eric Abidal se možda vrati u Barcelonu...

Mario Ćužić - Zna.hr

Eric Abidal će se vratiti u Barcelonu i postati sportski direktor ako bivši predsjednik Joan Laporta pobijedi na izborima i vrati se na čelnu funkciju. Šest godina igračke karijere Abidal je proveo u Barceloni i osvojio je četiri prvenstva Španjolske i dvije Lige prvaka. Izjavio je: “Čast mi je biti uz Laportu. Nadam se da ću još mnogo godina provesti radeći u Barceloni. Naš cilj je pokretanje novog projekta u kojem ćemo u La Masiji pronaći igrače poput Messija, Xavija ili Inieste. Ovo je klub navijača i oni odlučuju.”

Nastavio je: “Sretan sam što me uz Barcelonu vežu osobne i profesionalne uspomene. Vrlo sam uzbuđen jer Barcelona je više od kluba.”

Laporta je objasnio planove: Cruyff je u potpunosti promijenio ovaj klub. Stvorio je pobjednički mentalitet i stil koji je zadivio cijeli svijet. To nam je donijelo mnogo trofeja. Takav plan se ne može ostvariti bez osobe koja ga je stvorila. Dakle, pokušat ću vratiti Cruyffa u klub. La Masia je naš identitet. Moramo mlade igrače naučiti momčadskom radu i kulturi. Želimo stvoriti temelje nove Barcelone, a za to La Masia mora opet dobro raditi. Ovaj način smo odabrali jer je mnogo igrača iz La Masie stiglo do seniorske momčadi.”

Osvrnuo se na trenera: Enrique nastoji sačuvati Barcelonin stil i filozofiju. S napretkom nogometa on je unaprijedio i sustav rada. Sad imamo više taktičkih mogućnosti. To predstavlja veliku čast za klub i zato će Enrique ostati trener.”

Najavio je jednu promjenu: “Naš odabir za logo na dresu je Unicef, dok ostali kandidati žele Katar. Slažemo se s slobodom i demokracijom, vrijednostima koje predstavlja Katalonija.”

Izbori su 18. srpnja, a uz Laportu kandidati su Josep Maria Bartomeu, Agusti Benedito i Jordi Majo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.