Aco Petrović ima rješenje za Rusiju na Eurobasketu!

Aco Petrović ima rješenje za Rusiju na Eurobasketu!

Od 20.30 sati, hrvatsku košarkašku reprezentaciju očekuje najvažniji ispit na ovogodišnjem EuroBasketu, utakmica protiv Rusije. Izbornik Petrović od samog je početka najavljivao 10.9 kao najvažniji datum smotre, a kucnuo je čas da vidimo što momci mogu pokazati protiv velikog rivala kako bi otvorili put za medalju. Dosad smo se nekoliko puta susretali sa njima, međusobni omjer je 5-3 za protivnika. Šved i ekipa nisu nepobjedivi , nisu ni mačji kašalj, ali može nas veseliti forma i želja naše reprezentacije koja sve više raste.

Svjestan je to i sam izbornik: Igramo protiv protivnika koji više nije ona vreća za nabijanje kakva je bila prije pet, šest, sedam godina. To je ozbiljna reprezentacija, tako da ovog trenutka, bez obzira u kakvom stanju mi dolazimo moramo shvatiti da će se na toj utakmici nešto pitati i Ruse. Neće se pitati isključivo samo hrvatsku reprezentaciju i to znači da nasuprot imamo reprezentaciju koja je u dobrom stanju. Samim time čim je Karasov ispao iz rotacije znalo se u kojem smjeru će hijerarhija reprezentacije ići i to im je za sada u skupini dalo više nego kvalitetne rezultate.”

Četiri su osnovne stvari na koje moramo obratiti pažnju kako bi nakon više od dvadeset godina došli do medalje.Evo Acinih top 4. :

1) Moramo se fokusirati na koridore Mozgova, nakon što rolla u picku.

2) Shved je Shved u igri jedan na jedan, jer onaj šut koji je uzeo protiv Turske na jedan razlike 50 sekundi prije kraja vam govori dovoljno o kvaliteti njegove igre jedan na jedan i centralni pick koji igra u kontinuitetu.

3) Oni svakog protivnika pokušavaju iznerediti taktički, spuštajući Kurbanova igri leđima prema košu.

4) Defanzivna tranzicija.

Reprezentativci su se za ovaj susret spremali protekla tri dana, što mentalno što fizički, te zasigurno sa nestrpljenjem očekuju večerašnji susret.  Na kraju svega najvažnije je da mi odigramo dobru partiju, ponajprije u obrani, a ostalo će već doći samo od sebe. Nimalo sumnjamo da će dečki, klišejski rečeno, ostaviti srce na parketu.

Znamo da sreća prati hrabre! 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.