Aco Petrović novi izbornik

Aco Petrović novi izbornik

Aleksandar Petrović/Getty Images

Danas u 14 sati službeno će se predstaviti novi izbornik Hrvatske košarkaške reprezentacije. Prema neslužbenim izjavama, u izbor su ulazili Neven Spahija, Jasmin Repeša i Aco Petrović, a izbor je pao na Petrovića.

Čelnici HKS-a u prošlotjednom posjetu Baskiju neugodno su dočekani odbijenicom predsjednika Kutxe Laborala koji nije dopustio Perasoviću novu igru i to tri mjeseca prije početka kvalifikacija za Olimpijske igre. Perasović je do tada u medijima predstavljen kao jedini siguran kandidat za izbornika. Iako je sam najavljivao odlazak nakon EP-a, ovom zabranom je HKS morala uvesti i realizirati rezervni plan, a kao rješenje cijele situacije nalazi se u Aci Petroviću.

Petrović je već dvaput bio izbornik Hrvatske. Prvi puta 1995. kada je na EP s reprezentacijom osvojio brončanu medalje te od 1999. do 2001. Proslavio se i kao trener Cibone, Zadra i Cedevite. Trenirao je i izvan Hrvatske- u Španjolskoj je vodio seviljski San Fernando, Caprabo iz Lleide, a u Italiji Carifac iz Fabriana te Euroridu iz Scafatija.

Novog izbornika čeka veliki zadatak, ali i `popravljanje´ prošlogodišnjeg neuspjeha na Eurobasketu. Prema dosadašnjem iskustvu i ostvarenim rezultatima, Aco Petrović kao novi izbirnik nikako ne može biti pogrešan odabir.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.