UEFA odgodila odluku za Arijana Ademija

UEFA odgodila odluku za Arijana Ademija

Ademi i dalje čeka kaznu zbog pozitivnog doping nalaza...

Arijan Ademi/Getty Images

Makedonski reprezentativac u zagrebačkom Dinamu Arijan Ademi danas ipak neće saznati kaznu zbog pozitivnog doping nalaza uzetog poslije utakmice Lige prvaka između Arsenala i Dinama. Zagrebački klub objavio je, naime, kako je odluka odgođena za tri tjedna i trebala bi biti donijeta 16. studenoga.

“Kakva god kazna bude bila, ne smije se zaboraviti kako imamo pravo žalbe”, tješi se strateg modrih Zoran Mamić. “Unutar našega sustava ne događa se ništa što ne bi smjelo. Kao klub potpuno stojimo iza Arijana i pomoći ćemo kako god možemo jer smo uvjereni da svjesno nije uzeo nikakva nedopuštena sredstva. Napravit ćemo sve da izbjegnemo kaznu ili je umanjimo što je to više moguće”, dodao je.

U prilog Ademiju nikako ne idu ni promijenjena pravila antidoping agencija diljem svijeta. Objavio je tako Hrvatski zavod za toksikologiju i doping kako se od početka ove godine, prema novom Svjetskom antidopinškom kodeksu, sankcije za prekršaj propisuju na četiri, a ne dvije godine, što znači da bi Makedonac mogao vrlo lako ‘popiti’ i najtežu moguću kaznu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.