Ademi pao na doping testu

Ademi pao na doping testu

Uefa otvorila postupak...

Arijan Ademi/Getty Images

Arijan Ademi pao je na dopinškom testu nakon utakmice protiv Arsenala u prvom kolu Lige prvaka! Vijest je to koju je objavio Dinamo na službenoj stranici, uz dodatak kako je Uefa otvorila disciplinski postupak protiv veznjaka Modrih.

Također, iz Maksimira su poručili kako prema Uefinim pravilima ne smiju komentirati Ademijev slučaj dok traje disciplinski postupak i dok ne stigne B nalaz dopinškog testa. Priznaju da su neugodno iznenađeni nalazima koji su stigli za Ademija, jer su igrači redovno testirani i nalazi su uvijek bili negativni. Tvrde kako je upravo Arijan Ademi u posljednjih godinu dana bio testiran šest puta i svih šest puta nalaz je bio čist.

Priopćenje Dinama prenosimo u cijelosti:

“Upoznati smo s rezultatima doping kontrole nakon utakmice 1. kola Lige prvaka protiv Arsenala i da je naš igrač Arijan Ademi bio pozitivan te je protiv njega UEFA otvorila postupak. Prema pravilima Uefe GNK Dinamo ne smije komentirati dok traje disciplinski postupak i dok ne bude gotov nalaz B kontrole.

Naši igrači su godinama nakon europskih i prvenstvenih utakmica redovito podvrgnuti doping kontrolama i nikada se ovako nešto nije dogodilo tako da moramo reći da smo iznenađeni ovakvim rezultatom.

Arijan Ademi je šest puta testiran u zadnjih godinu dana i svaki puta je nalaz bio negativan. Isto tako igrači su od početka sezone više puta testirani od strane Uefe i Hrvatske antidopinške agencije te su svi nalazi uvijek bili negativni. Kada ćemo imati više informacija putem službene stranice ćemo obavijestiti navijače i javnost.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.