Ademi: “Strancima baš nije jasna situacija oko Mamića”

Ademi: “Strancima baš nije jasna situacija oko Mamića”

Arijan Ademi morao je strancima u redovima modrih objašnjavati zašto odjednom nema Zdravka i Zorana Mamića...

Arijan Ademi/Getty Images

Dinamov kapetan Arijan Ademi osvrnuo se na početak sezone, derbi s Dinamom pred punim tribinama, ali i uhićenja braće Mamić koja su – nema sumnje – duboko potresla modri klub.

“Nismo bili pravi, ovoga je puta bolji bio Hajduk. Zaslužili su bod jer su odigrali dobru utakmicu. Ne znam što nam se dogodilo, mogu tek pričati u svoje ime. Nisam se prije utakmice osjećao najbolje, a to se vidjelo i na terenu. Bio sam nekakon umoran, često sam kasnio… Znamo da nismo bili pravi i svjesni smo da moramo dati više. Imali smo spora dodavanja, previše smo griješili, no i noge su nam još teške – brzo bi sve trebalo biti kako treba”, počeo je Ademi.

Slijedi prva europska utakmica, u Maksimir dolazi Fola Esch. “Sad se moramo fokusirati na tu utakmicu, razmišljati kako da protiv Fole budemo što bolji i podignemo razinu igre. Već u prvom susretu moramo napraviti ozbiljniju prednost i, ako je moguće, osigurati plasman u daljnju fazu natjecanja.”

Zdravko i Zoran Mamić još su uvijek u remetinačkom pritvoru. Koliko to remeti mir momčadi? “Nije nam lako. Razgovaramo o tome u svlačionici, ali ipak smo profesionalci. Kad izađemo na teren jednostavno moramo zaboraviti sve probleme i ginuti za Dinamov dres – igrati najbolje što možemo i davati svoj maksimum. Stranci su se dosta raspitivali o čitavoj situaciji, nije im baš sve bilo jasno. Pokušao sam im objasniti koliko sam mogao, nisam ni ja baš neki ‘Englez’. Kasnije su imali i sastanak s trenerima koji su im sigurno to objasnili bolje od mene”, kaže Ademi.

Što navijači, koji su se konačno vratili na tribine, mogu očekivati od Dinama ove sezone? “Stavimo li na stranu utakmice protiv Hajduka, Dinamo – barem meni – izgleda dominantno, agresivno i – mlado. Stvarno imamo dobre igrače i mislim da smo u stanju napraviti veliki rezultat. Samo da što prije dođemo k sebi”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.