Ademiju prijeti oštra kazna, pozitivan i B uzorak

Ademiju prijeti oštra kazna, pozitivan i B uzorak

Loše vijesti za GNK Dinamo i Arijana Ademija...

Arijan Ademi/Getty Images

Ostvarile su se slutnje oko doping nalaza Dinamova veznjaka Arijana Ademija. Ponovljeni test pokazao je kako je i B uzorak urina makedonskog reprezentativca pozitivan te su pred Ademijem teški trenuci odlučivanja o nastavku karijere.

“Ono što mogu reću jest da UEFA ima nultu toleranciju prema dopingu, jedan od najjačih antidoping programa u svijetu sporta, ne samo nogometa, te će i kazna – naravno – ovisiti o disciplinskoj komisiji”, kazao je dr. Zoran Bahtijarević.

“U ovom slučaju nisam optimist, čak i ako saslušanje dobro prođe. Naime, u svijetu upravo pokušavaju naći ovakve slučajeve kako bi sve ostale upozorili da doping ne vodi nikamo, osobito u vrhunskom sportu”, otkriva liječnik hrvatske nogometne reprezentacije te dodaje: “Ako nešto ne znaš, to nije izgovor i neće ublažiti kaznu. U pravilima izričito piše kako je sportaš odgovoran za sve što se pronađe u njegovu tijelu.”

Odluka Disciplinske komisije Uefe, tijekom čijeg ‘zasjedanja’ igrač i klub ne smiju iznositi nikakve informacije u medije, bit će poznata sljedećega utorka, a Ademi bi – kako sada stvari stoje – mogao dobiti čak i do četiri godine zabrane igranja!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.