Adidas predstavlja Brazucu finale Rio, službenu loptu finala Svjetskog nogometnog prvenstva

Adidas predstavlja Brazucu finale Rio, službenu loptu finala Svjetskog nogometnog prvenstva

Dizajn lopte inspiriran je zelenom i zlatnom bojom koje se nalaze na trofeju Svjetskog prvenstva. Tehnologija i izgled ostali su vjerni Brazuca lopti predstavljenoj u prosincu prošle godine

Adidas predstavlja službenu loptu finala Svjetskog nogometnog prvenstva pod nazivom Brazuca finale Rio.  Dizajn lopte inspiriran je zelenom i zlatnom bojom koje se nalaze na trofeju Svjetskog prvenstva. Tehnologija i izgled ostali su vjerni Brazuca lopti predstavljenoj u prosincu prošle godine posebnoj po tome što se sastoji od šest identičnih dijelova koji omogućavaju unaprijeđeno držanje, dodir, stabilnost i aerodinamiku na samom terenu.

Adidas je svim reprezentacijama koje su se plasirale na Svjetsko prvenstvo isporučio Brazucu da bi sve ekipe imale dovoljno vremena za trening i privikavanje na novu loptu. Lopta se dosad koristila u natjecanjima poput Svjetskog klupskog prvenstva, Kupa kralja, njemačkog nogometnog kupa te u mnogim drugim međunarodnim prijateljskim utakmicama.

Lansiranje Brazuca lopte dio je Adidas kampanje “all in or nothing” u sklopu koje je otvoren i brazuca profil na društvenoj mreži Twitter. Od prosinca prošle godine do danas, profil Brazuce ima više od 131 tisuću fanova, te je svijetu predstavio neke od najvećih nogometaša i zvijezda poput Zinedinea Zidana, Cafua, Samuela L. Jacksona i Hugha Jackmana. Lopta je čak otputovala i u Vatikan da bi se susrela s papom Franjom. Fanovi na Twitteru mogli su pratiti i njezin put oko svijeta iz jedinstvenog kuta lopte uz pomoć posebnih kamera instaliranih u unutrašnjosti.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.