Ajla Tomljanović: Bit ću ponosna što predstavljam Australiju i nikome se ne moram opravdavati

Ajla Tomljanović: Bit ću ponosna što predstavljam Australiju i nikome se ne moram opravdavati

- Ako ću zbog promjene državljanstva dobiti negativne reakcije u Hrvatskoj, na to ne mogu utjecati. Mogu ispričati svoju priču i svoje razloge, ali na kraju nikome se ne moram opravdavati, kaže Ajla

Ajla Tomljanović/Getty Images

Ajla Tomljanović u razgovoru za Sports Illustrated otkrila je razloge zašto je odlučila promijeniti državljanstvo i u kojem smjeru očekuje da će ići njezina karijera. Odluka da zaigra za Australiju u Hrvatskoj je proizvela različite reakcije.

– Kada sam bila mala uvijek mi je bio san natjecati se s najboljima i dati svoj maksimum. S Australijom stvarno vjerujem da mogu dostići iduću razinu i maksimizirati moj potencijal, rekla je Ajla Tomljanović.

Sports Illustrated navodi da je Tomljanović počela raditi s trenerom David Taylorom koji je zaposlenik Australskog teniskog saveza, a suradnja se pokazala uspješnom. Tomljanović je stigla do 51. mjesta i na Roland Garrosu pobijedila Agnieszku Radwansku, treću igračicu svijeta. Ali vrhunski treneri nisu jeftini i pregovori Australskog saveza i Maxa Eisenbuda, Ajlinog menadžera počeli su u siječnju. Ajla bi tako trebala dobiti punu potporu Australskog saveza, trenere, prehranu, savjetnike i kondicionog trenera.

– Kada smo tražili trenera, tražili smo vrhunskog trenera. Ako želite najbolje onda to morate platiti. Oni nisu besplatni. Najbolji tenisači imaju oko sebe vrhunske trenere i odličnu podršku. Morate imati mogućnost sve to financirati, rekla je Ajla.

– U Hrvatskoj za tako nešto nema mogućnosti. Mala smo zemlja, kada sam se počela baviti sportom moji roditelji su bili moji sponzori. Sada smo došli do jaza kojega treba premositi i u situaciji smo gdje mogu ostvariti bolje uvjete, rekla je Aja.

– Ako ću zbog promjene državljanstva dobiti negativne reakcije u Hrvatskoj, na to ne mogu utjecati. Mogu ispričati svoju priču i svoje razloge, ali na kraju nikome se ne moram opravdavati jer to je moja odluka i zadovoljna sam svojim izborom. Bit ću ponosna što predstavljam Australiju, rekla je Ajla Tomljanović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.