AK-47 okončao karijeru: “Dosta je bilo!”

AK-47 okončao karijeru: “Dosta je bilo!”

34-godišnji Andrej Kiriljenko završio je aktivnu košarkašku karijeru, no ostavio je otvorenom mogućnost za povratak košarci u nekoj drugoj ulozi.

Andrej Kiriljenko/Foto: commons.wikimedia.org

Najveća zvijezda ruske košarke zadnjeg desetljeća Andrej Kiriljenko, koji je u NBA-u zaradio nadimak AK-47, odlučio je završiti igračku karijeru.

Završavam svoju karijeru na parketu. Odlazim u mirovinu, dosta mi je bilo. Iza mene je uspješna igračka karijera i došlo je vrijeme da se primim nečeg drugog“, objasnio je Kiriljenko.

Bogatu karijeru započeo je Spartaku iz St. Petersburga, da bi sa 17 godina prešao u moskovski CSKA. U NBA otišao je 2001. godine te je proveo deset sezona u Utah Jazzu i po jednu sezonu u Minnesota Timberwolvesima i Brooklyn Netsima. U CSKA vratio se početkom ove godine. 2004. godine izabran je u All-star momčad NBA lige, a dvije godine kasnije u najbolju obrambenu momčad. S ruskom reprezentacijom osvojio je zlato na Europskom prvenstvu 2007. godine i broncu na Olimpijskim igrama 2012. godine.

Ostavio je otvorena vrata za povratak košarci u nekoj dužnosničkoj funkciji. „Moguće je da se jednog dana primim posla u Ruskom košarkaškom savezu. Sada su teški trenuci za rusku košarku, koja je puna negativnosti. Volio bih nešto promijeniti“, najavio je Kiriljenko.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.