Akinfejev: “Vratio bih se u Podgoricu”

Akinfejev: “Vratio bih se u Podgoricu”

Igor Akinfejev, unatoč scenama na utakmici protiv Crne Gore, ponovno bi otišao u Podgoricu...

Igor Akinfejev pogođen bakljom/Foto: Youtube screenshot

Ruski vratar koji je na kvalifikacijskoj utakmici Crne Gore i Rusije u Podgorici na samom početku ogleda pogođen zapaljenom bakljom u glavu konačno je progovorio o incidentu, prekinutom susretu i nemilim scenama koje su kako na tribinama, tako i gradskim ulicama priredili crnogorski, srbijanski i ruski navijači.

“Situacija nije bila nimalo lijepa, ali nije se ni dogodilo ništa pretjerano strašno. Ta je epizoda sada prošlost i na nju želim što prije zaboraviti. Nema se smisla prisjećati nečega što je iza tebe”, komentirao je Igor Akinfejev.

“Kad su mi u bolnici potvrdili kako nisam u opasnosti, odmah sam odlučio odletjeti u Moskvu. Moram priznati kako sam osjećao blagu nelagodu, samo mi se spavalo, a i ozljede su još bile svježe. Ipak, unatoč ovom incidentu – ako bi bilo potrebno – ponovno bih otišao u Podgoricu.”

Svoje je viđenje ponudio i crnogorski igrač na privremenom radu u Partizanu Vladimir Volkov: “S naših je prostora ponovno jedna jako ružna slika obišla cijeli svijet. Zaista ne znam što bih rekao. To se na sportskim priredbama nikako ne bi smjelo događati – političke se frustracije ne trebaju ispoljavati na sportskim terenima.”

UEFA je već pokrenula disciplinski postupak protiv oba involvirana saveza, a svima je jasno kako će najveću kaznu ‘popiti’ organizator. “Već nam je nakon prvog prekida bilo kristalno jasno da ćemo – ako se utakmica definitivno okonča prije vremena – biti kažnjeni. Ruski su nogometaši bili korektni, nemamo im što zamjeriti – izašli su igrati iako je njihov vratar prebačen u bolnicu. Kasnije se dogodio i polusatni prekid zbog tuče navijača, potom još jedan u 68. minuti, a nakon toga nikome više misli nisu bile na terenu. Sudac je učinio ono što je morao”, zaključuje Volkov.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.