Aktualni svjetski prvak na preči u finalu Svjetskog kupa

Aktualni svjetski prvak na preči u finalu Svjetskog kupa

Drugoga dana kvalifikacija na Svjetskom gimnastičkom kupu u Osijeku u finale su se plasirali Tin Srbić i Anton Kovačević.

Foto: Hrvatski Gimnastički Savez Tin Srbić

U Osijeku se održava Svjetski gimnastički kup, a drugoga dana Kupa u finale su se uspjela kvalificirati dva hrvatska predstavnika na preči – Tin Srbić Anton Kovačević.

Tin Srbić osvojio je drugo mjesto s ocjenom 14.067, a Kovačević je završio osmi. U kvalifikacijama na preči najbolji je bio Marios Georgiou.

Aktualni svjetski prvak na preči za medije je izjavio: “Start je bio 5,7 jer sam izbacio „Možnika“, a treneru sam na zagrijavanju rekao da ću, o ovisnosti kako se budem osjećao poslije kombinacije tri leta odlučiti hoću li raditi „Možnika“. Nesvjesno sam odlučio da ga ipak neću raditi zbog ramena koje me užasno boljelo. Kako sam došao dolje, imao sam tremu veću nego na Svjetskom prvenstvu. Nije mi bilo svejedno jer nisam znao što će biti s ramenom. Kad sam krenuo, ništa me nije boljelo, a onoga trenutka kada sam počeo misliti na rame, tada me i zaboljelo. Vježba je bila korektna, imao sam malo greškica, ali zadovoljan sam s obzirom na situaciju s ramenom zadnjih tjedan dana. Kad sam vidio da je Turčin Samiloglu bio tada prvi s 13,7, odlučio sam da mogu malo lakše. Sad sam odradio start 5,7 baš zbog ramena, a na finalu ću sigurno ići sa 6,1. Vidjet ću kako se budem osjećao pa možda pokušam i više. Moram priznati da sam bio pod pritiskom. Bilo bi mi žao da me ozljeda spriječila da pokažem u nedjelju što mogu. Obožavam biti ovdje, cilj je bio ući u finale pa sam išao na sigurnu vježbu. Sve je ispalo dobro kad se sjetim kako u ponedjeljak i utorak nisam ni mogao visiti na preči. Nadam se samo da se Možnik neće ljutiti što sam izbacio njegov element.” 

Po prvi puta su na Svjetskom kupu nastupile i dvije hrvatske gimnastičarke Christina Zwicker i Tina Zelčić, no nisu se uspjele plasirati u finale. U finalu u subotu će od hrvatskih predstavnika nastupiti  Robert Seligman i Filip Ude na konju s hvataljkama Tijana Tkalčec na preskoku. Tin Srbić i Anton Kovačević ponovno će nastupiti u nedjelju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.