Alen Halilović prelazi u HSV

Alen Halilović prelazi u HSV

Alen Halilović na treningu Barcelone

Mlad hrvatski nogometaš Alen Halilović od sljedeće će sezone nositi dres njemačkog prvoligaša HSV-a. Momčad iz Hamburga će na ime odštete platiti, za njegov transfer iz Barcelone, oko pet milijuna eura, navode vodeći španjolski i njemački mediji.

HSV je bio zainteresiran za Halilovićeve usluge i prošle sezone, kada je 20-godišnji veznjak na kraju završio na posudbi u Sportingu iz Gijona, za koji je odigrao 37 utakmica u kojima je postigao pet pogodaka i pet puta asistirao. Halilović se nakon sezone odlučio vratiti u Barcelonu, a zanimanje za njegove usluge pokazalo je nekoliko klubova. Osim HSV-a, kao moguća nova odredišta Halilovića, kojeg je izbornik Ante Čačić kao posljednjeg skinuo s popisa putnika za ovogodišnji Euro u Francuskoj, spominjani su španjolski prvoligaši Sevilla i Valencia.

 Očekuje se da će uskoro potpisati četverogodišnji ugovor. Bude li se njegova karijera razvijala u željenom smjeru i Halilović u dresu HSV-a pokaže svoj puni potencijal, prema klauzuli iz ugovora, Barcelona će ga imati pravo vratiti, a  HSV će dobiti odštetu. Poželi li Barcelona vratiti Halilovića već sljedeće ljeto morat će za to platiti HSV-u  iznos od 10 milijuna eura, dok bi njegov povratak na Camp Nou u ljeto 2018. Katalonce  mogao stajati 12,5 milijuna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.