ALEN REMAR OSVOJIO ZLATNU MEDALJU NA SVJETSKOM FIELD PRVENSTVU

ALEN REMAR OSVOJIO ZLATNU MEDALJU NA SVJETSKOM FIELD PRVENSTVU

Sljedeći Remarov cilj:Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Hrvatski streličarski savez

Na Svjetskom Field prvenstvu 2016, turniru koji se održao u Dublinu, Irska, od 27.09. do 02.10. nastupili su naši streličari između 307 natjecatelja i branili osvojene medalje iz Zagreba 2014.

Hrvatski mladi streličari ostvarili su odlične rezultate i ulazak u prvih osam, drugo finale u svim kategorijama, a borbu za medalje je nastavio Alen Remar  koji je naposljetku slavio u finalnoj borbi osvojivši  ZLATO u olimpijskom luku juniori ( s 58/55).

Snimka natjecanja se može pogledati ovdje .

Poredak ostalih  hrvatskih predstavnika na natjecanju prema kategorijama: Matija Mihalić  (7), Domagoj Buden (10), Ivan Markeš (22 ), Ivana Buden (5), Mario Vavro (5)…

Na prigodnoj svečanosti u varaždinskoj sportskoj dvorani u Graberju, Remar je prokomentirao svoja ostvarenja otkrivši kakav je bio tijek priprema te koja su bila očekivanja i što mu sada predstoji nakon ovog velikog ostvarenja: “Pripreme su bile pet puta tjedno po dva-tri sata. Očekivanja su bila među prvih osam. Ušao sam kao peti u raspucavanja, a izašao kao prvi. Konkurenti su jako dobri. Olimpijac Patrick je završio na trećem mjestu, a bio je glavni favorit. Francuz koji je prošle godine osvojio europsko prvenstvo, također favorit, ispao je od mene. A ja nisam očekivao najviše postolje.”  Nije očekivao, ali ipak na njega se  zasluženo popeo i svaka pohvala na tome.

Za hrvatskog mladog streličara sada slijede nove pripreme i treninzi jer sljedeći cilj su Olimpijske igre u Tokiju: “Planovi su sada više vremena za sport i ozbiljniji trening. Olimpijske igre su u Tokiju 2020. godine i sve ovo treba ponoviti. Treba se kvalificirati, a za to će trebati puno truda”, dodao je mladi varaždinski streličar, a njegov trener Cvijetoslav Zorman potvrdio je kako put kvalifikacija na Olimpijske igre neće biti nimalo lak: “Treniramo četiri godine, ozbiljno smo radili, četiri-pet puta tjedno po dva-tri sata i rezultati su došli. Svakom sportašu cilj je Olimpijada i Alen je to sam rekao prije dvije-tri godine. Sustav kvalifikacija je vrlo težak, gotovo brutalan i teže se kvalificirati na Olimpijske igre nego tamo ući među prvih osam.”

Alen Remar foto: Hrvatski streličarski savez

Alen Remar foto: Hrvatski streličarski savez

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.