Algarve Cup: Švedska i Nizozemska uvjerljive, Australke iznenadile Norvešku

Algarve Cup: Švedska i Nizozemska uvjerljive, Australke iznenadile Norvešku

Završeno je prvo kolo natjecanja, u kojemu je Portugal upisao prvu pobjedu nakon 2014. godine.

Foto: Svenskfotboll.se

Započelo je novo, 25. izdanje tradicionalnog ženskog nogometnog turnira, Algarve Cupa, koji će se do 07. ožujka odigrati u portugalskom Algarveu.

U skupini A domaćin Portugal upisao je prvu pobjedu na natjecanju još od 05. ožujka 2014. godine. S 2:1 nakon preokreta srušena je Kina. Azijke su povele preko Yanlu Xu u 57. minuti, no Mendes i Costa donijele su ogromnu pobjedu Portugalkama. U drugoj utakmici ove skupine Australija je upisala senzacionalnu, 4:3 pobjedu protiv Norveške. Povele su Norvežanke preko Thorsnes u 11. minuti, no Polkinghorne, Logarzo i Kerr preokrenule su rezultat. U nastavku su Utland i Thorsnes svojim drugim golom iz kaznenog udarca izjednačile, a kada se činilo da će utakmica završiti bez pobjednika, u petoj minuti sudačke nadoknade Polkinghorne je donijela pobjedu Australiji.

Južna Koreja je nakon preokreta s 3:1 pobijedila Rusiju u skupini B. Belomyttseva je u 17. minuti dovela Ruskinje u vodstvo, no Lee, Han i Jung preokrenule su i donijele pobjedu Azijatkinjama. Šveđanke su u drugoj utakmici očekivano s 3:1 nadvisile Kanadu. Povele su Skandinavke preko Mimmi Larsson golom nakon odbijanca u 43. minuti, no u prvim sekundama nastavka Prince je izjednačila. Ipak, mlade nade Blagulta, Fridolina Rolfo nakon asistencije Caroline Seger i Stina Blackstenius nakon katastrofalne pogreške Sheline Zadorsky u 52., odnosno 87. minuti, donijele su Švedskoj pobjedu.

Skupina C nije donijela iznenađenja. Nizozemska je sa 6:2 deklasirala Japan. Pogotke za europske prvakinje postigle su Lieke Martens (dva), Beerensteyn, Worm, van de Sanden i van der Gragt, dok su za Samurajke precizne bile Nakajima i Iwabuchi. U skandinavskom dvoboju Danska i Island remizirale su bez pogodaka.

Algarve Cup, prvo kolo:

Skupina A

Portugal 2:1 Kina (Mendes 60., Costa 85. / 57. Xu)

Australija 4:3 Norveška (Polkinghorne 13., 90+5., Logarzo 24., Kerr 31. / 11., 61. (11m) Thorsnes, 52. Ultand)

Skupina B

Južna Koreja 3:1 Rusija (Lee 45., Han 52., Jung 77. / 17. Belomyttseva)

Kanada 1:3 Švedska (Prince 46. / 43. Larsson, 52. Rolfo, 87. Blackstenius)

Skupina C

Japan 2:6 Nizozemska (Nakajima 38., Iwabuchi 82. / 4., 52. Martens, 8. Beerensteyn, 31. Worm, 35. van de Sanden, 44. van der Gragt)

Danska 0:0 Island

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.