Allegri: “Cilj je ponoviti Italiju 2006.”

Allegri: “Cilj je ponoviti Italiju 2006.”

Trener Juventusa nada se kako će ponoviti uspjeh Italije sa SP-a 1996. godine...

Massimiliano Allegri/Foto: Gettyimages

Na istom mjestu na kojem će se Barcelona i Juventus boriti za pokal najboljeg u Ligi prvaka reprezentacija Italije podigla je 2006. godine trofej svjetskog prvaka. Strateg stare dame Massimiliano Allegri vjeruje kako njegova momčad može ‘preuzeti’ duh pobjede azzurra s Mundijala.

“Nadam se da možemo ponoviti postignuće iz 2006. godine. Ova je sezona bila u globalu sjajna za talijanski nogomet, a taj film još i nije okončan. Juve je u berlinskom finalu, a dvije momčadi su bile vrlo blizu prolaska u finale Europske lige. Čak i reprezentacija solidno gura”, kazao je Allegri.

“Nije sve tako loše u talijanskom nogometu i ne treba baš sve mijenjati – moramo se koncentrirati na pozitivne stvari poput popravljanja infrastrukture i ulaganja u budućnost naših mladih igrača”, dodaje.

Novinare je zanimalo i što Allegri misli o činjenici da je bivši trener Juventusa Antonio Conte nakon tri uzastopna Scudetta preuzeo kormilo u nacionalnoj selekciji.

“U nogometu je važno tko pobjeđuje. Nije jedan trener bolji od drugoga, svi smo različiti. Conte i ja smo, primjerice, oboje osvajali naslove s Juventusom”, zaključio je talijanski trener.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.