Alves: “Neymar se morao udaljiti od Messija kako bi napredovao u karijeri“

Alves: “Neymar se morao udaljiti od Messija kako bi napredovao u karijeri“

Brazilac se osvrnuo na Neymarov odlazak u PSG.

Foto: PSG/Twitter

Veliki Dani Alves osvojio je nebrojene trofeje u Sevilli, Barceloni i Juventusu, a iako je bio na pragu prelaska u Manchester City, odlučio je potpisati za Paris Saint-Germain. U razgovoru za krovnu svjetsku nogometnu federaciju Fifu obrazložio je razloge promjene odluke:

“Najvažnije mi je bilo da ponuda bude dovoljno izazovna. Kada se osjećam previše ugodno to ne volim i treba mi nešto da me stalno motivira. A u PSG-u to je osvajanje Lige prvaka i tu sam da im pomognem, gdje ćete veće motivacije? Sama pomisao o ispisivanju povijesti s ovom momčadi me jako uzbuđuje, a mnogi pogrešno misle da sam došao tu zbog novca“, izjavio je Brazilac.

Također, osvrnuo se i na priče oko toga da je upravo on glavni faktor dovođenja Neymara na Park Prinčeva:

“Kada je potpisivao za Barcelonu, priznajem, bio sam uključen u transfer, jer sam mu pričao sve lijepo i dobro u gradu, klubu i onome što se meni dogodilo. No, ovaj put nisam imao ništa s time. Sve što sam mu rekao je da prati svoje srce. Smatram da je uz Messija najutjecajniji igrač na svijetu i da je morao malo izaći iz njegove sjene jer mislim da se počeo pitati kad će i on još više napredovati“, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.