Američki Hrvat potpisao za Borussiju Dortmund

Američki Hrvat potpisao za Borussiju Dortmund

Američki nogometaš hrvatskih korijena zahvaljujući hrvatskoj putovnici potpisao je za Borussiju Dortmund...

Christian Pulisic/Foto: Gettyimages

Amerikanac hrvatskih korijena Christian Pulisic (Pulišić) rekao je kako nema želju igrati za Hrvatsku, ali je iskoristio pravo na hrvatsku putovnicu koja mu je i omogućila da jučer potpiše za njemačkog velikana Borussiju iz Dortmunda te već odradi i prvi službeni trening.

Priča je zanimljiva zbog toga jer je Pulisic upravo zbog hrvatskih korijena uspio potpisati za Borussiju Dortmund. Naime, Fifini propisi zabranjuju maloljetnim igračima da odlaze igrati u inozemstvo. No, iznimka dolazi u obzir ako je zemlja članica Europske Unije. Upravo je tako Pulišić i riješio problem. Uzeo je hrvatsko državljanstvo, čime je i službeno postao član Borussije Dortmund!

Iako nije pokazao interes da zaigra za Hrvatsku, nije mu ni za zamjeriti jer se rodio i odrastao u Americi. Informacije govore kako je mladi Pulisic ipak obiteljski i dalje hrvatski nastrojen te da ima mnogobrojnu rodbinu u Hrvatskoj.

Voljeli bismo da se čelnici HNS-a malo više potrude te uspiju “nagovoriti” Pulisica da zaigra za nas, jer radi se o odličnom igraču i velikoj nadi koja igra na poziciji ofenzivnog veznog, a može “operirati” i u napadu. Sigurni smo da bi i hrvatskoj reprezentaciji svakako dobro došao.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.